Educació

Vora 16.000 persones responen contra la consellera en la Trobada de la Marina Alta

Escola Valenciana reivindica les 11 unitats educatives en valencià que la Conselleria d'Educació ha suprimit a la Marina Alta i dóna el màxim suport a les escoles del Poble Nou de Benitatxell i de Teulada han estat obligades a suprimir línies en valencià per al curs que ve

La 29a Trobada de la Marina Alta s'hi desenvolupa en un clima festiu i amb total normalitat en Gata de Gorgos, la població que enguany acull la primera festa per la llengua d'Escola Valenciana.

El president de la CAPPEV, la Coordinadora d'Escola Valenciana a la Marina Alta, Jaume Fullana ha volgut fer patents “les ganes d'assistir a la Trobada per part de les famílies, el professorat i els col·lectius i entitats de la comarca, una festa per la llengua que ja ha arribat a la 29 edició i que continua traspuant el batec i la il·lusió per estudiar en valencià de la gent de la comarca generació rere generació, la qual cosa ens dóna molta força per continuar promovent aquestes festes de dignificació del valencià i d'orgull de sentir-nos poble. Tenim la gran sort de comptar amb trets propis i amb una riquesa lingüística meravellosa i la nostra escola és clau en la construcció d'aquesta societat que exigeix trellat i coneixement al govern de la Generalitat Valenciana”.

Els actes centrals de la jornada han començat a les 16.30 hores, amb una cercavila molt participativa on la música, les pancartes dels centres educatius de la comarca i les samarretes amb el lema “Escola Valenciana, la nostra escola” han envaït els carrers de Gata de Gorgos.

A la Trobada de la Marina Alta ha assistit el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, que ha declarat “el valor que tenen les Trobades per a la societat valenciana, ja que són punts de confluència de l'autoestima que hem de fer visible davant la intensificació dels atacs a la nostra llengua, a la nostra cultura, als nostres referents i a la nostra escola per part de l'equip que encapçala la consellera Maria José Català i del Govern en bloc del president Alberto Fabra”.

Ara mateix hi ha dues escoles de la Marina Alta, el CP Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell i el CP Sant Vicent Ferrer de Teulada, que van decidir en Consell Escolar conservar la línia en valencià i ara la Conselleria d'Educació els obliga a eliminar-la i a conservar la unitat en castellà sense el consens de la comunitat educativa dels centres.

Concert de La Gira

Enguany ja hi ha uns quants concerts tancats de La Gira, que combinen cartells de grups i cantants de música en valencià amb estils molt diversos i una gran qualitat musical. Es pot consultar la informació a www.lagira.cat

El concert de la Gira de la Marina Alta és d'entrada lliure i comptarà amb Feliu Ventura, Pellikana, Arrapa, Tremp i Pupil·les Dilatives. Es realitza al CP Santíssim Crist de Gata de Gorgos i comença a les 22.30h.

Trobades per al diumenge 6 d'abril

El diumenge la defensa de l'escola recorre diverses comarques de nord a sud. Les parades són Benicarló (el Maestrat- els Ports), Olocau (el Camp de Túria), Vinalesa (l'Horta Nord), Corbera (la Ribera), Alacant (l'Alacantí) i La Romana (les Valls del Vinalopó).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia