territori

El nou concurs del restaurant Gaudí Centre rebaixa el cànon a 3.000 euros mensuals

És el tercer cop en pocs mesos que l'Ajuntament intenta adjudicar l'espai gastronòmic

L'Ajuntament de Reus convocarà en els propers dies un nou concurs per adjudicar el restaurant del Gaudí Centre, després que els dos anteriors quedessin deserts. Com a principal novetat, el consistori s'ha vist obligat a rebaixar la quota de pagament anual, fins els 36.000 euros, el que significa 3.000 euros mensuals, segons el plec de clàusules al que ha tingut accés Reusdigital. Aquesta xifra és el mínim al que han de fer front els possibles adjudicataris, després de diverses converses mantingudes amb restauradors interessats en gestionar el restaurant de l'equipament cultural. En els propers dies, el plec de clàusules es convocarà al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT).

El govern municipal ha hagut de rebaixar ostensiblement el lloguer demanat per gestionar el restaurant Gaudí Centre, després dels deutes deixats per l'anterior adjudicatari, Racó Port Vinyols SL, i el nul interés mostrat pels restauradors de Reus i la zona en els dos concursos convocats amb anterioritat, els mesos de gener i març. Finalment, s'ha passat de demanar 9.000 i 5.000 euros mensuals, en el primer i segon concurs, a un mínim de 3.000 euros, en el darrer.

L'objectiu de la regidoria de Promoció Econòmica és que el restaurant, que no necessita reformes i té el mobiliari llest, pugui estar obert de cara a la temporada turística d'estiu, quan hi ha més clients. Segons s'indica al plec de clàusules, el cànon a pagar serà objecte d'actualització anual, aplicant-se les variacions de l'IPC. A més, el preu inclou l'amortització de les inversions realitzades per l'empresa municipal GUPSA, per tal d'adequar el local.

D'altra banda, es demana una fiança per import equivalent a la primera anualitat del contracte, és a dir 36.000 euros, que s'haurà d'abonar en el termini de deu dies després de l'adjudicació del concurs. Aquesta xifra està lluny dels 120.000 euros de fiança que es demanaven en un inici, quan Racó Vinyols Port va deixar la gestió de l'hotel, el passat 7 de gener. O els 59.000 euros del segon concurs.

Una vegada el plec de clàusules surti publicat al BOPT, els interessats tindran quinze dies per presentar propostes. Passat aquest període, la mesa de contractació es reunirà i decidirà quina és la millor opció, en cas que n'hi hagi.

Negociació del deute acumulat

Fonts municipals han explicat a aquest mitjà que s'està en negociacions perquè l'anterior adjudicatari faci front al deute acumulat de 48.000 euros. Racó Port Vinyol té intenció de pagar, però demana que els abonaments s'allarguin en el temps. A hores d'ara, l'Ajuntament té damunt de la taula diverses opcions de pagament i haurà de decidir si les accepta.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES