Cels fets a mida

L'artista de la Vall d'en Bas Àngel Rigall pinta cels de gran format per encàrrec com el de la Salut de Terrades o el d'una sala de l'hotel President de Figueres

Ara ja no només els justos van al cel. Tothom, qui vulgui, ja pot anar al cel. O més ben dit, pot tenir el seu tros de cel particular. L'artista del veïnat Cirera de la Pinya, a la Vall d'en Bas, Àngel Rigall, el fa a mida de qui l'hi encarregui. S'imaginen, doncs, despertar-se cada dia amb una imponent albada o posta de sol, segons els gustos, al sostre? Un cel és el que ha creat precisament per a un particular d'Olot.

Àngel Rigall n'ha vist molts, de cels. No m'erro si afirmo que els cels de la Garrotxa, i més en concret els de la Vall d'en Bas, són únics i segurament han estat uns dels més recreats artísticament, sobretot pels pessebristes. Ell, doncs, viu a sota d'un cel artístic, un cel que canvia cada dia i que li permet inspirar-se per recrear-los.

El cel més popular que ha creat és el de la cúpula del cambril de la Mare de Déu del santuari de la Salut de Terrades, on ha recreat també unes mans de grans dimensions i l'Esperit Sant en forma de colom.

En l'àmbit laic, destaca el cel que recentment ha pintat per a la sala museu de l'hotel President de Figueres. En aquest cas, el cel és típicament el que es pot veure a la capital alt-empordanesa en un dia de tramuntana.

A la mateixa localitat, Rigall ha pintat el cel d'una botiga molt coneguda de fruita seca. En aquest establiment també va fer il·lustracions a l'oli a les parets.

Celatges de col·lecció

Àngel Rigall va començar a fer cels el 2004 amb una col·lecció de quadres que es va allargar fins al 2007. Eren cels de tècnica mixta i sobre teles de gran format. Molts s'emmarcaven en les crestes de Santa Magdalena del Mont i del Puigsacalm de la Vall d'en Bas. N'hi havia per a tots els gustos i de totes les intensitats, des de les més lluminoses fins a les més fosques. A tots, però, lògicament, hi havia núvols i amb o sense boires i els jocs de llum i colors que això li permetia. De la seva obra, també destaquen les escultures que ha creat per a espais públics de diversos municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.