Societat

Reclamen a Madrid que la prostitució al carrer sigui delicte

Una comitiva d'alcaldes de l'Alt Empordà va al Congrés dels Diputats a demanar un canvi del Codi Penal

Els alcaldes de l'Alt Empordà han reclamat a Madrid que la prostitució a la via pública sigui delicte. Una comitiva encapçalada pel president del consell comarcal, Xavier Sanllehí, es va reunir ahir amb el president de la comissió de Justícia del Congrés, Alfredo Prada, a qui van demanar que s'aprofités la reforma del Codi Penal per solucionar la problemàtica. També es van trobar amb diputats de diversos colors polítics.

Sanllehí va explicar que el territori va fer una especial menció a la singularitat de la frontera i també al fet que els alcaldes no volen entrar en el debat de si la prostitució s'ha de regular o s'ha de prohibir totalment. “El que volem és que la prostitució a la via pública s'inclogui com a delicte en el Codi Penal. Perquè si no es tipifica com a delicte i ens quedem amb la via administrativa continuarem amb el mateix problema”, va explicar el president del consell comarcal. Amb ell al capdavant de l'ens comarcal, el consell ha impulsat també una ordenança tipus que els ajuntaments altempordanesos estan aprovant per impedir la prostitució a la via pública. La normativa penalitza més el client que la prostituta, i això és el que volen que també s'inclogui en la reforma del Codi Penal. La sensació de Sanllehí és que el missatge s'ha entès a Madrid i ara caldrà esperar la reacció del govern espanyol.

Amb Sanllehí van viatjar a Madrid l'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes; l'alcaldessa de Vila-sacra, Carme Barceló; l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; la d'Ordis, Maria Crehuet, i la regidora d'Agullana Marina Gutés. També hi havia d'anar l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, que no va poder per motius personals.

LA FRASE

Si no es tipifica com a delicte i seguim amb la via administrativa continuarem amb el problema
Xavier Sanllehí
president del consell comarcal de l'alt empordà

“La clientela francesa no ha baixat”

El president del consell comarcal va explicar que si bé la problemàtica de la prostitució a les carreteres ha baixat, “no s'ha eradicat”. Assegura que l'operació Voral –es fan controls habituals de Mossos– ha funcionat en els clients d'aquí. Però que ara el problema se centra en els clients estrangers. “La clientela del país ha baixat o pràcticament desaparegut però queda la francesa perquè quan se li ha de notificar una sanció no arriba a França”, afegia Sanllehí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia