Salut

Salut anuncia l'ampliació de l'hospital de Viladecans

El conseller presenta un pla als alcaldes que preveu mantenir i millorar la cartera de serveis

En els propers mesos es redactarà un projecte arquitectònic per ampliar les actuals instal·lacions

Els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent van sortir ahir del Departament de Salut amb la notícia més esperada dels últims anys: la Generalitat ampliarà l'hospital de Viladecans. Així ho van anunciar el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el director del Catsalut, Josep Maria Padrosa, als alcaldes en una reunió en què els van presentar un pla director que, segons Salut, no només manté la cartera de serveis, sinó que la millora. Aquest pla recull alternatives a l'hospitalització convencional, un pla de prevenció i atenció a la cronicitat, la utilització de les noves tecnologies i la interacció amb l'atenció primària i els serveis socials. Tot plegat comportarà una ampliació i millora de les instal·lacions que s'ha de concretar amb un projecte arquitectònic. El conseller va prometre als alcaldes que l'hospital de Viladecans continuarà sent el de referència per al sud del Baix Llobregat.

“Hem salvat l'hospital de Viladecans”, va declarar ahir l'alcalde d'aquesta ciutat, Carles Ruiz. L'alcadessa de Gavà, Raquel Sánchez, va destacar que el manteniment i la millora de l'hospital evitarà que els pacients hagin d'anar a altres centres per accedir a especialitats com l'oftalmologia. El batlle de Castelldefels, Manuel Reyes, va explicar que en els propers mesos s'obrirà un concurs d'idees per acabar de configurar el nou hospital. I en aquest sentit, els alcaldes es mantenen prudents i reclamen a Salut “un calendari clar per a aquesta obra que la Generalitat ha establert com a prioritària”.

El president d'ERC al Baix Llobregat, Jordi Albert, es va felicitar també per l'anunci, i va recordar que aquest és fruit tant de la pressió dels partits al Parlament com dels veïns i treballadors al carrer. En els últims anys hi ha hagut nombrosos actes de protesta, inclosa una manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans, que denunciava una reducció del 18% en el pressupost de l'hospital.

LA FRASE

S'obre ara un procés de diàleg amb veïns i professionals per debatre el contingut del projecte
Carles Ruiz
Alcalde de Viladecans


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia