Educació

La UPC obre un campus d'estiu a Castelldefels

Avui comença la primera edició de la Universitat d'Estiu de Ciència i Tecnologia

Avui comencen les classes de Castechdefels, la primera Universitat d'Estiu de Ciència i Tecnologia que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Ajuntament han organitzat al campus de Castelldefels amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Castechdefels, que durarà fins a l'11 de juliol, està adreçada a alumnes preuniversitaris, professors i públic en general. El campus ofereix diferents activitats vinculades a la divulgació científica, i busca consolidar l'experiència de la universitat en l'organització dels tallers pels quals han passat, des del 2008, més de 5.900 estudiants i 270 professors de secundària. El campus els oferirà cursos dedicats a com aplicar la física i les matemàtiques per entendre el funcionament dels éssers vius, quin són els fonaments de l'enginyeria agroalimentària i parlarà de botànica vinculada a la flora del Parc Natural del Garraf i el Delta del Llobregat. Pel que fa a les noves tecnologies, el campus impartirà sessions sobre les ciutats intel·ligents, la xarxa d'objectes d'ús quotidià interconnectats per internet i els videojocs aplicats a l'educació.

A banda, hi haurà tallers entorn de l'àmbit aeroespacial. Pel que fa a les telecomunicacions, s'organitzaran tallers sobre la creació d'aplicacions mòbils i sobre la domòtica i la vida quotidiana. Pel que fa als éssers vius, se centraran en l'aqüicultura, el cultiu in vitro d'espècies vegetals i la modelització de sistemes biològics. També s'experimentarà sobre com aplicar els aromes a la indústria alimentària, o, des del punt de vista més ambiental, sobre els residus orgànics, l'ús de les energies renovables i la qualitat de l'aigua. També hi haurà un taller dedicat a com pintar amb la llum que mostra com interactuar amb la fotònica de manera lúdica i creativa.

Castechdefels també ofereix cursos oberts a tot el públic en matèries diverses, que van des de la introducció a l'astronomia i els planetes extrasolars descoberts recentment fins a l'anàlisi crítica de les pseudociències. Es parlarà també de la cooperació per al desenvolupament humà i de l'emprenedoria. També de quina manera concretar una idea en un producte i de l'evolució de l'aprofitament dels recursos vegetals des de la prehistòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia