Societat

Tretze detinguts per organitzar dos assalts violents en una masia d'Estaràs

Entre els arrestats hi ha l'exdona del propietari, que va contactar amb diversos delinqüents de l'Anoia per cometre els robatoris a la casa

Els Mossos d'Esquadra han detingut en els darrers mesos tretze persones relacionades amb dos assalts violents l'any 2013 en una masia d'Estaràs (Segarra). Entre els arrestats hi ha l'exdona del propietari, que va contactar amb cercles delinqüencials de l'Anoia per tal de cometre els robatoris a la casa, situada al punt quilomètric 5,9 de a LV-1005. El primer assalt es va cometre la nit del 23 de febrer de 2013 quan el propietari de la masia accedia a casa seva. Després d'estacionar el vehicle al garatge un home encaputxat el va intimidar amb una arma de foc i el va colpejar violentament al cap. Tot i això, la víctima es va desfer de l'agressor i es va tancar al domicili fins a l'arribada dels Mossos.

Un tret al pit al propietari, ferit greu

El segon assalt es va produir la nit del 17 d'agost de 2013. Tres encaputxats, armats amb una escopeta retallada, un revòlver i una espasa, van accedir a la masia i van lligar amb brides a tres familiars de la víctima. Quan el propietari va accedir a casa seva, els assaltants li van disparar un tret al pit. Tot seguit, van fugir precipitadament amb una petita quantitat de diners. La víctima va resultar ferida greu i va restar ingressada a la UCI de la Vall d'Hebron.

Arran aquests dos fets, els Mossos van obrir una investigació ja que es tenien sòlids indicis que els dos fets estaven relacionats. En una primera fase de la investigació, realitzada a finals de l'any 2013, es va detenir 10 persones per la seva implicació en els dos robatoris, entre les quals hi havia l'exdona de la víctima dels assalts. Els detinguts, un dels quals va ingressar a la presó, tenien edats compreses entre els 25 i els 40 anys i nacionalitats espanyola, dominicana i equatoriana.

El passat 17 de juny va concloure la segona fase de la investigació amb la detenció de tres persones més per la seva participació en els fets. Els detinguts són tres homes, d'entre 29 i 33 anys, de nacionalitat equatoriana, colombiana i República Dominicana, i veïns d'Igualada i Capellades (Anoia). La investigació continua oberta i no es descarta alguna detenció més relacionada amb els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA