Vallès Oriental

L'Escaldàrium celebra 20 anys amb més implicació i més actes

La Festa del Foc i l'Aigua de Caldes inclou activitats a partir de divendres a la tarda

L'Escaldàrium, la Festa del Foc i l'Aigua de Caldes, arriba als 20 anys i ho fa amb més implicació i més actes que mai.

Un total de 28 entitats i escoles s'afegeixen a la festa que, per primera vegada, comença el divendres a la tarda, i que s'allargarà fins la matinada de diumenge.

Entre les novetats destaquen la presència d'un grup de músics irlandesos convidats a l'orquestra, el Judici i l'Execució de les Bruixes que representarà el Ball de Diables, una exposició a Thermàlia, la producció d'un documental i l'actuació de Lax'n'Busto en una festa organitzada al parc de Can Rius després de l'Escaldàrium de dissabte a la mitjanit. D'aquesta manera, el Ball de Diables veu assolit un dels objectius amb què l'any 1994 va concebre la festa: convertir-se en l'epicentre d'una petita festa major d'estiu, que la població no té i que sempre ha trobat a faltar.

Al llarg de l'última dècada, diverses entitats ja s'han anat afegint a la festa amb l'organització d'activitats dels seus àmbits respectius, i vinculades d'alguna manera a l'Escaldàrium, com coreografies de bastoners i sardanistes amb la música de l'Escaldàrium, tallers de màscares de personatges de la festa per a infants, contacontes...

Aquests actes van començar sent quatre o cinc i es feien a la tarda, unes hores abans de la festa, però després ja van anar omplint tot el dissabte fins aquest any, en què per primer cop, l'inici de les activitats paral·leles s'avança a divendres.

Entre les activitats que han preparat 28 entitats i escoles de Caldes destaquen concerts de música, tallers d'arts marcials, exhibicions de dansa, contacontes o Escumàrium (festa de l'escuma infantil). La gran novetat serà l'Execució de les Bruixes, una representació teatralitzada de l'execució de 13 dones acusades de bruixeria pel fet de ser sàvies o pensar diferent, uns fets que van passar de veritat a la vila termal. La representació es farà a les Hortes de Baix, darrere de l'església, a les 9 del vespre.

La regidoria de Turisme i el balneari Termes Victòria, per la seva banda, han organitzat una trobada de bloguers i instagrammers.
NOVETATS DE FOC

La festa estrenarà enguany una nova estructura per a la pirotècnia estàtica, més segura i fiable, i un nou sortidor de foc. Pirotècnia Garcia, de Lliçà d'Amunt, col·laboradora de la festa des de fa unes edicions, estrenarà el nou tipus de sortidor en una de les escenes de la Godra, la bèstia de foc. A partir del 2015 aquest sortidor serà batejat al catàleg de l'empresa com a Sortidor escaldàrium. D'altra banda, per primer cop, el Ball de Diable encendrà els elements i dispositius pirotècnics amb la Flama del Canigó.

CONCERT DE LAX'N'BUSTO

Per donar continuïtat a la festa després de l'Escaldàrium, el Ball de Diables i l'Ajuntament han organitzat una festa que per primer cop tindrà lloc al parc de Can Rius, amb l'actuació del grup de rock català Lax'n'Busto com a plat fort.

MÉS INFORAMCIÓ AQUEST DIVENDRES A EL 9 NOU

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona