territori

L'Ajuntament de Vinyols defensa les instal·lacions 'modèliques' de la llar d'infants on va morir el nen

El TSJC confirma que l'infant va perdre la vida electrocutat i que el jutjat ha encarregat un informe als Mossos

Consternació i incomprensió a Vinyols i els Arcs. El primer tinent d'alcalde, Ferran Serra, i el regidor, Enric Vidal, han comparegut per defensar que les instal·lacions de la llar d'infants municipal on va morir electrocutat l'infant de dos anys són "modèliques i tots els pares i mares n'estaven contents de portar-hi els nens". Serra ha sortit al pas, així, de les crítiques veïnals pel possible mal estat del cablejat. L'equip de govern local també ha volgut reiterar el condol a la família del nen i ha expressat el seu suport a les cinc educadores.

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs encara no ha rebut el document oficial de les causes de la mort de Nicolás Daniel Cosma, el nen de dos anys que va morir electrocutat el passat dilluns, 28 de juliol. Amb tot, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sí ha confirmat la mort per electrocució de l'infant. Paral·lelament, el jutge que instrueix el cas des de Reus ha sol·licitat un informe pericial als Mossos d'Esquadra per conèixer l'estat de la instal·lació elèctrica de la guarderia.

Tot i que estava prevista la compareixença de l'alcalde, Josep Maria Vidal, el primer tinent d'alcalde, Ferran Serra, ha ocupat el seu lloc justificant que el batlle encara estava "massa colpit pels fets". Davant les possibles queixes pel mal estat de les instal·lacions i la presumpta presència de cablejat en mal estat que hagués propiciat la mort de l'infant, Serra ha negat la major: "Aquí no hem rebut cap queixa dels usuaris de la llar d'infant, sinó tot el contrari. Són unes instal·lacions modèliques i els pares i mares estaven contents de portar-hi els seus nens".

Segons el relat del consistori, Nicolás Daniel hauria perdut el coneixement al pati de la guarderia prop d'una zona de recollida d'aigües. En aquest espai, s'apunta, hi hauria passat la corrent i això hauria motivat la pèrdua de coneixement inicial de l'infant. A partir d'aquí, les monitores se'l van endur al CAP de Riudoms. Primerament, ha detallat Serra, "el nen es va reanimar una mica i el volien portar en helicòpter a Barcelona, però aleshores va tornar a caure i ja no es va recuperar".

Després de decretar dos dies de dol al municipi, la llar d'infants quedarà tancada durant tot el mes d'agost tal i com estava previst. Des de l'Ajuntament, apunta el regidor responsable, Enric Vidal, "està previst reobrir a partir del setembre amb tota normalitat".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia