Societat

Recel a l'entorn de Figueres per travessar el barri gitano

Els alcaldes de Llers, Terrades i Albanyà tenen queixes de veïns que no passen pel sector per por d'incidents i fan la volta per Hostalets

L'Ajuntament figuerenc diu que s'hi actua més que mai

Els veïns de Llers, Terrades i Albanyà no volen travessar amb el cotxe el barri de Sant Joan de Figueres, on viu la comunitat gitana, perquè temen incidents. Els alcaldes dels tres municipis denuncien que reben moltes queixes perquè els conductors s'han trobat amb alguns problemes, com ara atacs amb pedres i robatoris, i que, per evitar-ho, fan la volta per Hostalets de Llers. L'Ajuntament de Figueres, per la seva banda, admet la problemàtica però assegura que hi està actuant més que mai

L'alcalde de Llers, Carles Fortiana, és el més contundent i assegura que el seu municipi ja en té “prou d'aquest color”. Explica que fa pública aquesta queixa perquè “em pertoca com a alcalde i perquè tinc els veïns molt emprenyats”. I posa alguns exemples de situacions amb què s'han trobat: “Una gran quantitat de veïns han patit robatoris o els han tirat pedres. Perquè la carretera no és una carretera perquè és d'ús exclusiu d'aquesta gent”, denuncia. I hi afegeix que “aquesta manca d'ordre la patim els veïns d'aquests municipis i no tenim perquè fer la volta per arribar al poble pel principi de llibertat”. Diu que entén que no és fàcil, però demana solucions. “És un problema que fa quinze anys que dura però s'ha agreujat des que hi ha arribat gent nova”, diu.

La denúncia de l'alcalde de Llers la va traslladar a l'últim ple el regidor del PP, Diego Borrego, però l'alcaldessa, Marta Felip, i el regidor José Luis Yécora van respondre sobre seguretat en general però no sobre les queixes concretes de Llers. Això sí, Fortiana i Felip han parlat de la qüestió en les últimes setmanes.

Aquest municipi, però, no és l'únic que s'ha trobat amb la situació. A Terrades, segons l'alcalde, Isidre Felip, tenen el mateix temor. “S'hauria de controlar més bé. Fa anys que dura. Hem de passar-hi cada dia i hi ha problemes Molts veïns no hi passen”, explica. També l'alcalde d'Albanyà veu el mateix problema a l'hora de travessar el barri. Però no només això, sinó que diu que hi ha hagut problemes també quan veïns del barri de Sant Joan pugen a l'estiu a banyar-se a les gorgues. “A la botiga, ara tanquen amb clau”, diu.

El regidor de Seguretat de Figueres, José Luis Yécora, admet que “no és agradable passar-hi”, però diu que s'hi actua més que mai. “El que denuncien és rigorosament cert, però fa mesos que no es donen conductes d'aquest tipus”, diu Yécora. I hi afegeix: “Sabem el que passa i no ens hi conformem. Estem fent un esforç enorme des de l'Ajuntament. És molt complex, però mai s'havia fet tantíssim com s'està fent ara. És suficient? Evidentment, no.” Yécora diu que l'Ajuntament treballa més enllà de la seguretat i que fan molta incidència en temes socials.

LA FRASE

No és agradable de passar-hi, en som conscients i no ens conformem. Fem un esforç enorme
José Luis Yécora
regidor de seguretat de l'ajuntament de figueres

Radiografia de les cases d'Incasòl

L'Ajuntament de Figueres presentarà el mes de setembre les conclusions de l'estudi dels 44 habitatges de l'Incasòl que es volen desallotjar i tancar. Aquesta qüestió s'ha inclòs ja en l'ordre del dia de la segona reunió de la comissió de seguiment del programa de transformació del barri de Sant Joan i reallotjament de famílies. En aquesta mateixa trobada, està previst que es tracti també sobre les actuacions urbanístiques que s'han de fer en el sector oest de la ciutat. I es parlarà sobre accions educatives, accions de serveis socials i accions de seguretat.

L'exalcalde de Figueres i conseller de Territori va anunciar que, durant aquest any, Generalitat i Ajuntament afrontarien la primera intervenció al barri de Sant Joan, amb el desallotjament de 44 cases que pertanyen a l'Incasòl i que es procediria a reallotjar famílies en altres punts de la ciutat o en altres municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA