Societat

Descens en caiac pel riu Ter per a tota la família

El peculiar paisatge ripari de sota pantà del Baix Ter fa apassionants els recorreguts que proposa Kayak del Ter

L'augment d'aigua a l'estiu en els trams del Baix Ter dóna peculiaritat al seu paisatge ripari, una vegetació que esquivaria amb èxit un estiatge més dur. La frondositat vegetal afavorida per l'augment d'aigua facilita un aspecte ric, especialment agradable per als visitants, que ara poden anar riu avall per disfrutar d'una riquíssima vegetació de ribera i una extensa diversitat d'aus migratòries, amb la silenciosa discreció que ofereix el lliscar del caiac. La sensació de disfrutar de flaixos de vida exclusius paga la pena. El descens turístic pel riu Ter és una experiència a l'abast de tothom, una activitat prevista per l'empresa Kayak del Ter (www.kayakdelter.com) per a tota la família.

El propietari, Roger Duran, s'ha especialitzat els últims anys en descensos per a grups nombrosos, fet que ha donat accés a l'activitat tant a escolars com a gent d'empresa, sense abandonar mai allò que ha fet peculiar la seva activitat, el turisme destinat a tota la família. Per a grups grans, la reserva és necessària. Una desena de monitors cuiden els detalls en l'època estival de màxima demanda. Disposen de 90 caiacs i 25 canoes per a dues o tres persones, per disfrutar en grup. L'excursió des de Colomers fins a Verges, un recorregut que es fa en unes dues hores, és el tram estrella de l'oferta, l'únic dels tres que està obert tot l'any. La serenitat i el silenci que demana l'època de nidificació, en el període comprès entre el 15 de març i l'1 de juliol, obliga a tenir tancat aquests mesos el tram de descens entre Sobrànigues i Colomers, un tall molt tranquil i d'una agradable bellesa contemplativa, un recorregut que es completa en una hora i mitja aproximadament. En dies de vent, sol estar tancat. Turisme familiar, però també ofereixen un descens per a més atrevits.L'excursió en caiac entre Sant Julià de Ramis o Celrà i Flaçà és una ruta divertida destinada clarament a gent jove que estigui en forma. La baixada té una duració calculada d'unes sis hores. L'empresa facilita als valents que volen fer aquesta ruta caiacs de dues persones.

Com s'hi arriba?
En cotxe.
El centre de l'activitat és el poble de Colomers (Baix Empordà). Per arribar-hi cal agafar la GI-633 que enllaça amb l'N-II entre Medinyà (Gironès) i Orriols (Alt Empordà). Colomers és a 18 km de l'Estartit, a 19 de l'Escala, a 20 de la Bisbal i a 28 de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró