Societat

El surf d'estel atreu 150 usuaris a Castelldefels

Bona resposta en el primer mes d'activitat a l'única zona habilitada al litoral barceloní per a la pràctica estival

La zona per practicar surf d'estel que s'ha posat en marxa aquest estiu a Castelldefels ha atret des que es va obrir, a mitjan juliol, 150 surfistes. Es tracta de l'única zona habilitada per fer surf d'estel del litoral barceloní, i la tercera on se'n permet la pràctica estival, a més de les de Sant Pere Pescador i Sant Carles de la Ràpita. A la resta de platges està prohibit a l'estiu per no posar en perill els banyistes. Segons l'Agència Catalana de Notícies, els impulsors de la nova zona se senten orgullosos perquè han respost a la demanda dels surfistes, i es plantegen demanar l'ampliació dels horaris els pròxims estius. Castelldefels ha arribat a aplegar vuitanta esportistes els dies de més vent.

La zona està habilitada entre l'1 de juny i el 30 de setembre, i els surfistes s'han d'identificar en una oficina situada al carrer 9. Aquesta oficina obre totes les tardes dels dies laborables, a partir de les quatre, sempre que les condicions meteorològiques siguin adequades. La velocitat mínima del vent ha de ser de 15 nusos constants. Es tracta d'una àrea de 400 metres de llarg per 100 d'ample i un canal de 100 metres d'entrada al mar, a més d'un equip de socorrisme.

A l'oficina hi ha personal especialitzat de l'escola de vela Garbí i del club Bunker, que han col·laborat en la posada en marxa de la zona. Aquest personal fa un test de nivell als surfistes, ja que es requereixen uns coneixements bàsics per aconseguir el dorsal que els permet practicar-hi el surf i estar federats.

Contents pel funcionament

R.M.B.

“Estem molt contents per com està funcionant. Creiem que està sent un èxit.” Així valora el regidor d'Esports de Castelldefels, Marc Soler, el primer mes de funcionament de la zona de surf d'estel. Es tracta d'un projecte en el qual l'Ajuntament treballava des de feia més de tres anys, i ha calgut un permís de la Capitania Marítima de Barcelona, que va derogar el 2012 la prohibició d'aquest esport durant l'estiu. La burocràcia, però, es va allargar i la zona no es va posar en marxa tan aviat com l'Ajuntament i els col·lectius haurien volgut. “Molta gent demanava des de feia anys una zona de kitesurf a l'estiu, perquè és quan realment ve de gust practicar-lo”, explica Soler. Javier Mira, president del club Bunker, es felicita al seu torn que els surfistes tinguin una zona a Barcelona per poder practicar el surf d'estel a l'estiu i no s'exposin a les multes que la policia ha imposat als que no han respectat la prohibició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia