Societat

Més de 280 trucades al 112 i 90 sortides dels Bombers per les fortes tempestes

Les comarques més afectades han estat Osona, Baix Llobregat i Segrià, principalment per inundacions i obstacles a la calçada

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a 288 trucades i els Bombers han fet unes 90 sortides relacionades amb l'episodi de tempestes entre la tarda de diumenge i les nou del matí d'aquest dilluns. Les comarques més afectades pels xàfecs han estat Osona, Baix Llobregat i Segrià, principalment per inundacions de baixos d'habitatge o pàrquings i obstacles a la calçada com arbres i branques caigudes. Més del 75% de les trucades (224) al 112 es van rebre a partir de les 21.00 hores i fins a les 2.30 hores. Al vespre i fins a la mitjanit, es van fer 61 trucades des d'Osona i 40 des del Segrià. A la matinada, s'han rebut 43 trucades des del Baix Llobregat, 17 des del Garraf i 16 des de l'Alt Penedès.

Més de 30 litres en mitja hora al Baix Penedès i Osona

Segons la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) -que manté en prealerta el pla Inuncat- no s'ha produït cap afectació greu. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha detallat que en nombroses poblacions s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja de 20 litres en 30 minuts. Destaquen registres en mitja hora com els 36,3 litres del Montmell (Baix Penedès), els 30,3 de Muntanyola (Osona), els 29,7 de Canyelles (Garraf), els 29,6 a Lleida-la Bordeta, els 29 litres de Castellnou de Bages i Sant Cugat del Vallès, els 27,6 litres de Torredembarra (Tarragonès), els 26 de Cunit (Baix Penedès), els 23 de Prats de Lluçanès (Osona), els 22,8 de Vilobí d'Onyar (Selva) o els 21 litres de Begues i Vallirana (Baix Llobregat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia