Societat

No s'atén cap coma etílic durant les Fires de Girona

La lluita contra l'alcohol per Sant Narcís deixa 24 atesos, però sense que fos necessari cap ingrés hospitalari

El govern valora l'edició “de les més participatives” per la gran afluència de públic

La batalla contra el consum d'alcohol, en especial entre menors, durant les Fires fa camí. En el balanç del govern municipal, la regidora responsable de la programació de Sant Narcís, Marta Madrenas, va destacar que durant aquest any no s'ha atès cap coma etílic, amb contrast amb els quatre que s'havien atès durant l'any anterior. La responsable municipal es va mostrar satisfeta per aquesta dada i que cap persona acabés hospitalitzada per la ingesta d'alcohol, tot i que el nombre de persones ateses va pujar de les divuit de l'any passat a les 23 d'aquesta edició. Un augment però que Madrenas atribueix a la major afluència de gent a tot l'espai de la Copa durant les Fires.

El govern municipal de CiU va alertar des del primer any de mandat la voluntat de posa mà dura en el consum d'alcohol durant les Fires i les accions punitives i les preventives s'han anat notant al llarg d'aquest mandat. Aquest any els controls a la Copa es van provocar el tancament durant tres dies d'una barrava per vendre alcohol a menor, una circumstància que es també es va detectar la nit de dissabte i que ara es cursa l'expedient. Madrenas va recordar que també un comerç proper a Fires se'l va enxampar venent alcohol a menors d'edat i que ja es cursa l'expedient sancionador pertinent per part de la Generalitat que preveu multes exemplars.

7% de positius

En els controls de drogues i alcohol que ha fet la policia municipal durant aquests deu dies de Fires han crescut per la major afluència i s'han fet 259 controls, quan l'any passat se n'havien fet 224, i un set per cent han donat positiu. Madrenas també valora positivament la dada, ja que l'any passat el percentatge de positius va ser del 10%. Madrenas va posar en relleu que malgrat la gran gentada a tots els actes no s'hagi produït cap incident de gravetat. Pel que fa als delictes i faltes detectats durant les Fires per la policia s'ha situat en els 204, una xifra absoluta que suposa un lleuger increment respectes l'any passat quan se'n van produir 193 i es va subratllar que hi havia hagut al 2013 un parell de dies de pluja que fa baixa aquests registres.

LA XIFRA

259
controls
d'alcoholèmia i drogues ha fet la policia municipal i un 7% han donat positiu.

Rècord a la Copa, amb 25.000 persones a Txarango

La segona tinent d'alcalde, Marta Madrenas, va valorar les Fires 2014 com “les més participatives que s'han fet mai” i amb dades rècord que corroboren la gran participació en la majoria d'actes. La xifra més destacada va ser el càlcul que la nit de dissabte arribessin a passar per l'espai de la Copa unes 25.000 persones coincidint amb el concert de Txarango. També van valorar les nits amb Chambao o amb Jeff Mills que també van atraure una gran afluència de gent a les barraques de la Copa. Tot plegat, unes dades que Madrenas qualifica “d'espectaculars” i “impressionants”. També es va fer un gra balanç de l'atracció que ha suposat la Copeta, amb activitats infantils que Di-versiones va atraure 3.000 persones al migdia de Tot Sants o els 1.500 del reggae The Penguins. En la mateixa línia, el govern municipal considera que l'escenari de Sant Feliu s'ha consolidat plenament amb la plaça plena pràcticament a cada actuació que s'hi va programar. L'envelat va tenir dies de punta de 2.000 persones que van fer que quedés petits tot l'espai o els 350 tiquets del sopar popular arribant al màxim de l'aforament previst van ser altres dades que Madrenas va donar per exemplificar la gran participació que ha caracteritzat aquesta edició de Fires. Les oficines de turisme van atendre en aquests dies de Fires, unes 3.300 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges