Societat

Foment reprendrà les obres de la variant de Vallirana la propera setmana

L'objectiu és continuar amb els treballs de construcció “de forma ininterrompuda” fins a finalitzar la infraestructura

El Ministeri de Foment reprendrà en la propera setmana les obres de la variant de Vallirana (Baix Llobregat) a la carretera N-340, segons ha anunciat el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats. Segons un comunicat del ministeri, l'objectiu és continuar amb l'execució de les obres “de forma ininterrompuda en futurs exercicis fins a la seva finalització”. Niño també anunciat que el ministeri es reunirà de forma periòdica amb l'Ajuntament per informar-lo dels treballs realitzats. La variant és una infraestructura llargament reivindicada que va començar a construir-se el 2004 i que s'ha aturat en diverses ocasions; l'última, el 2011.

Niño s'havia compromès amb l'Ajuntament de Vallirana que el ministeri reprendria les obres de la variant a finals d'any i, tal com ha anunciat aquest dimarts en la seva compareixença a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, així ho farà. Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2014 van acabar incloent 200.000 euros per a la variant després de l'aprovació d'una esmena del PPC, ja que quan es va presentar el projecte, la partida per a la via s'havia deixat a zero i tampoc projectava cap inversió per al 2015. Finalment, la partida que es va aprovar de 200.000 euros és la que havia de servir per reactivar les obres a finals d'aquest any. Pel que fa als PGE del 2015, el projecte preveu una inversió de 18 milions d'euros i una projecció, del 2016 al 2018, de prop de 92 milions.

Vallirana reclama des de finals dels anys 80 una variant que desviï el trànsit de la carretera N-340, que travessa tot el municipi. El març de 2004, va tenir lloc l'acte de col·locació de la primera pedra de la via, però, des d'aleshores, les obres s'han paralitzat en diverses ocasions, els projectes s'han modificat i el calendari d'execució s'ha dilatat. Actualment, les obres estan aturades des del juliol del 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona