Societat

Whatsapp permetrà treure la confirmació de lectura

Usuaris que proven futures versions del programa han filtrat a la xarxa que els dobles tics blaus es podran desactivar aviat

La companyia va fer el mateix amb la informació horària de l'últim accés

La implementació dels senyals blaus als missatges enviats per Whatsapp, que indiquen que un missatge ha estat llegit, ha generat tanta controvèrsia entre els usuaris que la companyia ja està preparant una nova actualització per permetre desactivar aquesta marca.

Whatsapp encara no ha confirmat res de manera oficial, però alguns usuaris que estan provant versions més avançades de l'aplicació que apareixeran en futures actualitzacions han filtrat que la companyia planeja incorporar una opció mitjançant la qual els usuaris podran decidir si volen mantenir activada o no la confirmació de lectura dels missatges. Des de fa uns dies aquesta aplicació –el doble tic blau– ha quedat instal·lada a tots els mòbils per defecte.

L'aparició per sorpresa d'aquests dos senyals de color blau quan algú ha accedit a un missatge havia generat moltes reaccions en contra.

Trucs per evitar-ho

La possibilitat de desactivar aquesta opció sembla un pas lògic, tenint en compte que la companyia també va activar per defecte la informació sobre l'hora de la darrera connexió i, posteriorment, va oferir la possibilitat de desactivar-la. Mentre no sigui possible, però, hi ha maneres de llegir els missatges sense ser detectat. La més senzilla és accedir als textos mitjançant les notificacions emergents o la persiana superior de notificacions (a Android s'ha d'activar, a IOS surt per defecte). L'altra és activar el mode avió, que talla la connexió a internet, accedir a l'aplicació per llegir els missatges i, un cop tancada del tot (no pot funcionar en segon pla) tornar a restablir la connexió.

LA XIFRA

600
milions d'usuaris
actius té l'aplicació de missatgeria més popular del món. A l'Estat és al 90% dels ‘smartphones'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia