Societat

Catalunya Nord pot ser declarada zona catastròfica

El ministre de l'Interior francès Bernard Cazeneuve va desplaçar-se fins a Ribesaltes

Un mort i més de tres mil persones evacuades pel desbordament del riu Aglí

La zona més afectada per la llevantada, a la Catalunya Nord, va ser la vall del riu Aglí a la comarca de la Fenolleda i el litoral nord del Rosselló. Segons la Prefectura les 3.360 persones que van ser evacuades entre dissabte i diumenge han pogut tornar a casa seva aquest dilluns.

Es tracta de mil persones a Claira, dues-centes al Barcarès, cinc-centes a Torreilles i trenta-cinc a Pià.

El transport escolar ha estat suspès dilluns per les dificultats de circulació. En total setanta set carreteres han estat tallades parcialment, trenta dues encara tenen circulació alternada i deu guals van ser tancats.

Visita del ministre

El ministre de l'Interior francès Bernard Cazeneuve va desplaçar-se fins a Ribesaltes diumenge, on es va produir la víctima mortal de l'aiguat, i va assegurar que es declararia en “estat de catàstrofe natural” el departament dels Pirineus Orientals i el veí occità de l'Auda. Dilluns a la tarda els batlles dels municipis concernits es reuneixen per fer el balanç dels danys i iniciar els tràmits per que el govern central tiri endavant aquesta declaració.

La víctima mortal, un home de setanta-tres anys, va morir d'una aturada cardíaca dins el seu vehicle quan es va veure envoltat per l'aigua a l'intentar passar sota un viaducte inundat a Ribesaltes.

Al litoral nord-català, del Barcarès fins a Cervera de la Marenda, els passeig marítims han patit destrosses per les onades produïdes per la llevantada. El recompte dels danys es farà en els propers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia