Societat

Tecnologia

Lluita virtual a Barcelona

Més d'un miler de jugadors se citen per jugar un joc de realitat augmentada impulsat per Google

S'hi juga a escala mundial i cal recórrer les ciutats per conquerir espais

Més d'un miler de soldats de dos grans bàndols, els il·luminats i la resistència, van protagonitzar ahir un combat intens amb Barcelona com a camp de batalla. L'objectiu era descobrir i conquerir per a les respectives faccions els portals ocults escampats per tota la ciutat que deixen escapar energia d'una altra dimensió, clau per controlar el destí de la humanitat. Però no, no hem arribat de cop a un futur distòpic. Es tracta senzillament d'una trobada multitudinària per jugar a Ingress, un joc creat per una empresa participada per Google que combina els escenaris reals amb un joc virtual i que cada cop atrapa més adeptes.

La prova es va palpar ahir pels carrers barcelonins, on els jugadors havien de buscar aquests portals ocults gràcies als seus telèfons mòbils, eina imprescindible per obtenir el geoposicionament, gràcies al GPS, i accedir a la realitat augmentada, mitjançant la càmera. Ingress, doncs, és un joc en què conflueix el món real amb el virtual que va ser creat fa un parell d'anys per un dels màxims responsables de Google Maps, i precisament aquesta és una eina clau per desenvolupar les partides. És impossible participar des del sofà de casa; cal trepitjar el carrer i arribar als portals d'energia per poder controlar-los, sabotejar-los o prendre'ls a l'enemic.

El joc va començar sent únicament disponible per a Android, però recentment s'ha obert a IOS i ja ha arribat als vuit milions de descàrregues a tot el planeta. Els jugadors coincideixen a afirmar que involucrar-se en aquesta guerra planetària equival a canviar els hàbits: sovint caminen més, canvien de rutes, deixen el cotxe en doble fila un moment per comprovar l'estat d'un portal i descobreixen llocs del seu propi entorn que fins aquell moment desconeixien. La partida d'ahir va atraure principalment jugadors de tot l'Estat, però també d'altres països europeus. El resultat final segurament no era el més important, ja que la lluita va acabar amb una festa conjunta dels dos bàndols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia