Societat

Vila-real commemora el 309 aniversari del seu incendi per les tropes borbòniques

L'acte, organitzat per Socarrats i Acció Cultural, ha estat presentat en roda de premsa a l'Ajuntament

Aquest dissabte, 10 de gener, tindrà lloc la vint-i-unena edició de la commemoració de l'incendi de Vila-real per les tropes de Felip V, el 12 de gener de 1706, a causa de la negativa de la població a sotmetre's al rei Borbó.

Aquesta commemoració l'organitzen l'associació cultural Socarrats i la delegació a Castelló d'Acció Cultural. L'acte ha estat presentat en roda de premsa pel president de l'entitat vila-realenca, Fermí Font, i el delegat d'Acció, Antoni Royo, així com pel regidor de Tradicions de l'ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla.

Batalla ha recordat el ple suport que li ha donat l'equip de govern quadripartit —PSOE, Bloc, Iniciativa i EUPV— des que van arribar al poder en les eleccions passades, i ha fet esment com també des del Bloc i Compromís s'havia recolzat l'acte anteriorment, quan eren a l'oposició, i ha remarcat la necessitat de conéixer el passat per saber cap a on es vol orientar el futur d'una població.

Royo ha fet notar la importància d'aquesta commemoració en un any crucial per al País Valencià com és aquest, quan en les eleccions de maig es jugarà el futur d'una manera clara, i ha contraposat la reivindicació de la història real “front als intents de l'actual govern autonòmic de fer creure a la pobalció que la terra és plana, que dos més dos sumen cinc i que les nostres senyes d'identitat són completament diferents a la realitat”.

L'acte presentat, consistirà en una desfilada cívica que eixirà a les 18.30 del local de Socarrats, al carrer Sarthou, acompanyada pels Miquelets del regne de València i la colla Muixeranga de Castelló, passarà pel Casal d'Acció Cultural del carrer Solades i, per la plaça Escultor Ortells, l'avinguda de la Murà, els carrers Pere III i Major Sant Jaume, la plaça Major, i els carrers Major Sant Domènec i Lluís Vives, arribarà fins a la Torre Motxa, on tindrà lloc l'ofrena als vila-realencs de 1707.

Els parlaments sobre els fets commemorats i les actuacions dels Miquelets i la Muixeranga, tindran lloc en aquest indret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia