Societat

La nevada arriba al litoral valencià

La neu cobreix el Desert de les Palmes, a Benicàssim

El trànsit de vehicles pesats s'atura en diferents carreteres principals

La nevada també ha cobert part del País Valencià, especialment en les Comarques del Nord i de l'Interior, que ha arribat al litoral de les Planes. Punts com ara el Desert de les Palmes, a 200m. del nivell del mar, o l'aeroport de Castelló (300m.) han quedat emblanquinats de neu. En general, a l'Alcalatén i l'Alt Millars la nevada ha estat més intensa que no pas a València, Castelló de la Plana o Almassora, on hi ha hagut uns quants borrallons que blanejaven en tocar terra.

A les Comarques Centrals la neu va començar a arribar en les cotes altes del Comtat i l'Alcoià, però en forma d'aiguaneu. Sobre les 10 hores ha començat a caure'n al centre urbà d'Alcoi, registrant-se alguns borrallons gruixuts, així com a Cocentaina i Muro que, en general, no hi arriba a acimar-se. A les comarques de les Marines ha començat a caure aiguaneu, i la cima del Montgó és completament coberta de blanc.

Segons l'agència estatal de meteorologia (AEMET) a l'interior del País Valencià es podrien acimar entre 2 i 4 cms. de neu, mentre que a Castelló el vent pot arribar a ratxes de 80 km/h. Es preveu que la cota de neu puga baixar durant la matinada dels 800 m. als 300m. amb temperatures que oscil·len entre els 2 i 4 graus.

Precaució viària

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Direcció General del Trànsit (DGT) ha decretat la preemergència de nevades a les Comarques de l'Interior. També ha advertit de circular amb compte per la possible presència de plaques de gel, especialment en les vies CV-14, CV-167, CV-1260, CV-10, CV-170, CV-197 i CV-241.

L'onada de fred ha afectat a la circulació en 16 carreteres, principalment a Ares del Maestrat, Morella i Vistabella del Maestrat, a les Comarques del Nord. Així, la neu ha obligat a tallar el pas de vehicles a tres vies principals de la xarxa principal de l'interior. Segons la DGT, el pas per l'autovia A-27 de Sagunt està tallat a l'altura de Barraques. Cal circular amb cadenes per les vies CV-12, CV-124 i CV-173.

Mentrestant els vehicles pesats estan immobilitzats o tenen restringit el pas per aquesta autovia i, també, a la N-232 entre els kms. 60 i 77 (a la comarca dels Ports) i a l'A-3 al seu pas per Villagordo de Cabriel. La circulació per la carretera N-3 també presenta dificultats entre Venta del Moro i el límit amb la província de Conca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia