Societat

tecnologia

Zuckerberg tornarà a ser el convidat estel·lar d'un MWC encara més immens

El Congrés Mundial del Mòbil espera 90.000 visitants i un impacte econòmic de 436 milions d'euros

El responsable d'Android, un altre ponent destacat

El creador de Facebook, el jove Mark Zuckerberg, tornarà a ser el centre d'atenció de la pròxima edició del Congrés Mundial del Mòbil (MWC), que tindrà lloc la primera setmana de març. El multimilionari responsable de la xarxa social va ser confirmat ahir com a ponent estel·lar de la pròxima edició de la mostra, però al seu costat hi haurà altres figures de renom, com ara Sundar Pichai, el vicepresident de Google responsable d'Android, o Jimmy Wales, creador de la Viquipèdia.

El conseller delegat de la GSMA, l'associació que organitza la fira, John Hoffman, va anunciar ahir els noms estel·lars d'una nova edició que continuarà expandint-se fins més enllà dels seus límits. S'esperen més de 90.000 visitants (l'any passat es van superar els 85.000), dels quals uns 70.000 “no seran locals”. També hi haurà dos mil expositors, però la presència catalana es limitarà a 95 empreses.

Pel que fa a l'impacte que el MWC tindrà en l'economia catalana, segons les estimacions dels organitzadors creixerà dels 397 als 436 milions gràcies, en part, als gairebé 12.700 llocs de treball temporal que espera generar. “Des del 2006 hem creat uns 75.000 llocs de treball i hem tingut una repercussió de 3.000 milions d'euros”, recordava Hoffman.

Pel que fa als continguts que s'hi presentaran, més enllà dels nous terminals de les principals marques, els analistes esperen que els dispositius portables encara hi siguin molt presents, però ara afegint també un punt d'estètica a les funcions que ja oferien. L'internet de les coses serà un altre dels camps que més creixement s'espera que tingui en la pròxima cita, ja que els aparells connectats, possiblement començant pels cotxes, s'entreveuen com el pròxim camp a conquerir. La regulació de l'espectre radioelèctric i l'adaptació de la tecnologia a l'educació seran també dos dels temes destacats en l'agenda de les nombroses delegacions ministerials presents al multitudinari congrés.

“Capgirarem la ciutat”

John Hoffman va mostrar-se ahir molt agraït a Barcelona perquè, segons va dir: “Els ocuparem i capgirarem la ciutat durant quatre dies.” Va expressar, això sí, el desig de: “Deixar-la, com a mínim, tal com estava quan vam arribar.” El responsable de la GSMA va demostrar que no ha perdut el seu conegut sentit de l'humor i, en obrir el torn de preguntes, va explicar que continua utilitzant una Blackberry, ja que cada any hi ha algun periodista que li demana quin mòbil utilitza. Hoffman va assenyalar que aquest any el MWC viurà una evolució, més que no pas una revolució i va admetre que el preu dels hotels “és car”, tot recordant, això sí, que ho és a tot arreu. També va anunciar la creació de dos ponts elevats provisionals per creuar els carrers adjacents a la fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla