Societat

Intersindical Valenciana celebra que a la banda d'Alginet es retire una norma masclista

Aquesta formació obligava a les xiquetes a portar faldilla en els concerts

Intersindical Valenciana celebra la retirada de la norma establida en la Banda de Música d'Alginet per la qual obligava a les xiquetes a portar faldilla en els concerts.

Aquesta negativa a deixar portar pantalons a les xiquetes constituïa una clara discriminació per raó de sexe en contra de la Constitució i la legislació en matèria d'Igualtat. Per això, Intersindical va assessorar i donar suport a les families afectades.

Atés que la Societat Musical insistia en la seua intenció de no canviar la norma, no hi hagué més remei que presentar denúncies i reclamacions administratives davant la Direcció General de Familia i Dona de la Generalitat, així com una queixa davant la Sindicatura de Greuges. Finalment, davant la postura tancada de l'entitat de no canviar la norma, també es va inicar el procediment judicial corresponent.

Des dels serveis jurídics del Sindicat, en nom de les famílies, s'han reclamat els Estatuts de la Societat Musical d'Alginet, així com el reglament de règim interior on apareix la norma que suposadament no permet a les xiquetes optar entre falda i pantaló, ja que s'ha esgrimit, però no s'ha mostrat en quin document està reflectit.

També s'ha demanat l'informe jurídic que donara suport a la seua postura, sense cap èxit: han donat la callada per resposta.

Ara, després de totes aquestes accions, sols s'espera que l'entitat complisca ràpidament amb les formalitats necessàries perquè es realitze el canvi de la norma discriminatòria orige de tota aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia