Societat

Manuel Valls a Argelers per homenatjar els “republicans espanyols”

Paticiparà a la inauguració de l'exposició 'Els camps sobre la sorra', amb fotografies inèdites dels camps de concentració francesos a la Catalunya del nord

El Mémorial del Camp d'Argelès de la Marenda i l'Association des Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l'Exode (FFREE) inauguraran divendres, 20 de febrer, l'exposició Els camps sobre la sorra, amb fotografies inèdites dels camps de concentració francesos a la Catalunya del nord d'Argelers de la marenda, Sant Cebrià i el Barcarès.

Durant l'acte es faran dues ofrenes florals al “Cementiri dels Espanyols” en record dels milers de republicans espanyols i catalans que moriren als camps, víctimes de la gana, la deshidratació, el fred i les malalties. Hi participaran el primer ministre de França, Manuel Valls; la presidenta de l'Associació FFREE, Rosy Godet; l'alcalde d'Argelers, Pierre Aylagas; l'escriptora i guanyadora del premi Goncourt 2014 Lydie Salvayre; el regidor de Patrimoni de l'Ajuntament d'Argelers, Bernard Rieu, el director del Museu Memorial de l'Exili, Jordi Font, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos.

L'acte tindrà lloc després que el primer ministre francès hagi participat a la inauguració de la MAT a Montesquiu i Perelada amb el seu homòleg espanyol Mariano Rajoy, que no participarà a la inauguració d'Argelers de la Marenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia