Societat

El germà petit s'espavila i creix

El 4YFN, a Montjuïc, dobla l'espai de l'edició anterior i acull més de 650 ‘start-ups' d'arreu del món

L'organització posa en contacte emprenedors i inversors i facilita la col·laboració entre els assistents

Es pot caminar sense ensopegar amb el senyor del davant, amb prou feines es veuen corbates i la mitjana d'edat dels participants és sensiblement inferior a la del recinte de la Fira de Barcelona a la Granvia de l'Hospitalet de Llobregat.

El 4 Years From Now (4YFN) va néixer l'any passat amb l'objectiu de complementar el Mobile World Congress (MWC) i connectar els joves emprenedors del sector de la tecnologia mòbil amb inversors. Aquest any ja ocupa el doble d'espai (tot el pavelló 8 de la fira, a Montjuïc) i hi participen més de 650 start-ups d'arreu del món.

Els aspirants a emular Mark Zuckerberg, Steve Jobs o qualsevol altre empresari d'èxit fan cua pacientment per participar en un speed dating, trobades amb un inversor en què tenen tres minuts per resumir-los el seu projecte i convèncer-los dels beneficis. Un cop exhaurit el temps establert, els avisen amb una campaneta que han de fer via i repetir el procés amb un altre inversor.

Elisabet Mas és una de les joves emprenedores que té un petit estand al 4YFN per presentar el seu projecte. Es tracta de Washrocks, una aplicació per a mòbils Android per contractar el servei de bugaderia, tintoreria i planxat de roba. Amb uns quants clics, els clients (de moment de catorze codis postals de Barcelona) poden indicar quin servei volen, a quina hora desitgen que els recullin la roba, a quin lloc i on i quan els l'han de tornar neta, planxada i plegada. “Volem revolucionar un sector basat en un taulell en un lloc fosc i brut i generar un canvi d'hàbits a les llars que vagi cap a la conciliació amb la vida personal”, explica Mas, que va tenir la idea de muntar el negoci en detectar un boom de bugaderies a la ciutat.

A pocs metres, dos emprenedors presenten Mememtum, una aplicació i plataforma en línia que permet fer el seguiment neurològic dels pacients a través del telèfon mòbil. L'aplicació, dissenyada en col·laboració amb neuròlegs, permet al pacient fer-se ell mateix fotografies, vídeos i registrar, per exemple, la destresa amb els dits a través del mòbil. El programa analitza les dades, les processa mitjançant uns algoritmes d'intel·ligència artificial i els resultats es pugen al núvol perquè el metge hi accedeixi i faci un seguiment més freqüent del pacient tot evitant desplaçaments innecessaris. “És com un termòmetre per als neuròlegs que esperem que serveixi per fomentar la detecció precoç de malalties com el Parkinson”, expliquen els creadors de Mememtum, que esperen donar sortida al seu producte en hospitals.

Al fons del pavelló, els participants en el 4YFN hi tenen unes acollidores sales, en forma d'iglú, on s'hi fan tallers de qüestions com ara màrqueting mòbil. A mig camí, una sala del tipus chill out amb música relaxant per desconnectar una estoneta i, a banda i banda, dos auditoris per on desfilen, constantment, gurus de la tecnologia. Tot plegat, l'ambient ideal per activar les neurones i, si es pot, fer la primera pela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona