Societat

Les operadores, entre la barra lliure i la vindicació del seu paper estructural

Yoigo llança una tarifa de veu i dades il·limitades a molt baix preu

Vodafone adverteix que si continuen caient les tarifes s'hauran de frenar les inversions

La velocitat (per a molts, desesperadament lenta) del desplegament d'internet a l'Estat ha estat condicionada per les inversions de les empreses de telecomunicacions. També són les responsables de fer créixer la implantació de la fibra òptica o del 4G, però la competència entre elles pot frenar aquest desenvolupament tecnològic, amb la possible repercussió que això pot tenir en els ciutadans i, sobretot, les empreses del país.

Si fa uns dies era Telefónica qui amenaçava de posar en suspens les seves inversions si se l'obligava a compartir la seva xarxa de fibra òptica, ahir va ser Vodafone qui va alertar del perill que corren les inversions si les tarifes continuen baixant. El preu que paga el consumidor fa temps que cau –coincidint, en part, amb la fi dels mòbils subvencionats– i ahir Yoigo va anunciar, en el marc del Mobile World Congress, una tarifa plana de veu i també de dades a un preu molt competitiu: 29 euros. Aquesta tarifa inclou 20 gigues de navegació a màxima velocitat (4G), una xifra altíssima perquè l'usuari mitjà de la companyia en gasta 0,7 i els més intensius, 4.

El conseller delegat de Vodafone a l'Estat, Antonio Coimbra, va avisar que les operadores “s'apropen perillosament al llindar de la rendibilitat per a una indústria que necessita inversions fortes”. “Tots volem preus més baixos, però si cauen més es pararan les inversions”, va dir.

Enganxats al mòbil

En el marc del congrés, ahir es va publicar un estudi segons el qual un 50% dels ciutadans són nomofòbics (addictes al mòbil) i el consulten unes 34 vegades al dia de mitjana. És especialment freqüent entre els joves.

Panasonic vendrà un telèfon amb una càmera de primera

O una càmera que també permet fer trucades. La qüestió és que Lumix CM1 inclou una òptica Leica capaç de fer grans fotos però, en girar-la, descobrim la pantalla d'un mòbil Android. L'aparell es vendrà per 899 euros i estarà destinat a aquelles persones que vulguin anar una mica més enllà en les imatges captades amb el mòbil. L'aparell incorpora un sensor d'una polzada i 20 megapíxels que facilita captures notables amb poca llum i gravació en 4K.

Zuckerberg diu que ve pel pernil, i que tornarà

Més enllà del Mobile World Congress, Mark Zuckerberg va confessar ahir a un grup de joves barcelonins que el pernil és un dels grans motius per venir a Barcelona. En aquesta bateria de preguntes al Liceu, el cap de Facebook va avançar que probablement tornarà l'any vinent.

Fairphone,

el nou mòbil solidari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu