Societat

El congrés acaba amb una salut de ferro: 93.000 visites

El MWC creix un 9% respecte a l'any passat i ja pensa en la pròxima edició, en què el metro l'impulsarà encara més

El director de Fira de Barcelona assegura que encara no se'n negocia la continuïtat

Un cop més, i ja en són deu, la bèstia no para de créixer. El Mobile World Congress va tancar ahir les portes després de quatre dies d'activitat frenètica amb una nova xifra rècord: més de 93.000 visitants. Segons les dades de l'organització, enguany s'han superat en 3.000 persones les previsions més optimistes i en 8.000 l'assistència de la darrera edició, el que representa un creixement del 9%.

La GSMA, associació que aglutina la indústria mòbil mundial i impulsa el MWC, va celebrar ahir l'èxit mitjançant el seu conseller delegat, John Hoffman. “Estem molt satisfets pel rècord batut enguany”, va expressar referint-se a una edició “enorme i emocionant”. De la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, va qualificar d'extraordinària l'edició d'aquest any, en què Barcelona ha tornat a ser “l'epicentre de la innovació de tota la tecnologia mòbil que està transformant el món”.

Cordón va remarcar especialment l'“explosió” del 4 Years From Now i va demostrar tenir ja la vista fixada en l'edició de l'any vinent, en què s'espera un nou creixement, ja que la gran novetat serà l'entrada en servei de la línia 9 del metro, que connectarà el recinte de Gran Via amb l'aeroport de Barcelona-el Prat, cosa que permetrà que “aquest esdeveniment es desenvolupi amb la màxima excel·lència possible”.

Amb la present edició ja tancada, Barcelona encara té garantides tres edicions més, fins al 2018. El director de la fira va assegurar que encara no s'ha fet cap moviment per mirar de renovar el contracte amb la GSMA. El seu objectiu és guanyar-se la continuïtat del certamen amb un alt nivell organitzatiu, i ahir ja respirava tranquil perquè l'edició s'ha tancat sense cap mena de problema logístic, més enllà de les dificultats del primer dia pel gran volum de persones que s'havien de desallotjar en una franja molt curta de temps. De fet, enguany fins i tot han baixat els delictes a l'interior del recinte, 25 en total.

Acord amb Harvard

El programa mHealth de la Mobile World Capital Barcelona va anunciar ahir un acord amb la Universitat de Harvard per a la creació d'un curs en línia de formació en salut mòbil dirigit a professionals del sector i tecnòlegs. La idea és que comenci l'any vinent.

LA DATA

22.02.16
La pròxima edició
del MWC tornarà a tenir lloc l'última setmana de febrer, tal com passava tradicionalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona