Societat

Recorden a la Cellera els morts de l'avió als Alps

Homenatge a Àngel Muntaner i Josep Borrell en un pavelló ple fins a dalt

Un acte de tres quarts d'hora ahir al pavelló municipal de la Cellera de Ter, ple fins a dalt, va servir per recordar les 150 víctimes de l'accident d'avió als Alps del 24 de març. El record va ser sobretot per a Josep Borrell i Giralt, d'Anglès, i Àngel Muntaner i Casas, d'Amer, dues de les víctimes del vol de Barcelona a Düsseldorf de Germanwings.

Borrell era directiu de Jo-Bex-Man SL, de la Cellera, mentre que Muntaner era president de Dinox, de Cornellà del Terri. L'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, va donar la benvinguda a les 700 persones que van ser ahir a la Cellera i va voler recordar totes les víctimes. Atesos els nombrosos viatges dels directius morts, hi havia representants i corones de flors d'empreses d'arreu de l'Estat i d'altres països europeus.

També van prendre la paraula Marc Muntaner i Josep i Mireia Borrell, fills dels dos empresaris morts. Tots van destacar els valors dels pares i el que els havien ensenyat. També ho van fer Àngel Busquets i Carles Mateo, treballadors de Dinox. Busquets, que fa 25 anys que treballa a l'empresa de Cornellà, va agrair les ensenyances de Muntaner i va recordar episodis viscuts amb ell.

L'acte havia començat amb peces del compositor italià Giuseppe Verdi i va acabar amb un minut de silenci, El Cant dels ocells i un poema de Miquel Martí i Pol. Pere Espinet, un dels organitzadors de la cerimònia d'homenatge, va voler recordar “el pòsit” que havien deixat Borrell i Muntaner a tots els que els havien conegut. Ahir a la tarda, el mateix Espinet va assegurar que el sentiment de la gent aplegada ahir a la Cellera havia arribat als empresaris, fossin allà on fossin.

Alcaldes i autoritats

En l'acte hi van ser els batlles de la Cellera (Josep Serrallonga), d'Amer (Albert Plana), d'Osor (Isidre Font), de Sant Julià del Llor i Bonmatí (Marc Garcia), entre d'altres, i regidors del Ter-Brugent. També hi van ser el delegat del govern, Eudald Casadesús; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia