Educació

Màster en turisme cultural a la Universitat de Perpinyà

La Universitat de Perpinyà Via Domitia conjuntament amb les universitats de les Illes Balears, Andorra i París VI i l'Institut de Ciències Polítiques de Tolosa posen en marxa el màster MIRO en turisme cultural. Aquest màster internacional té com a objectiu qualificar futurs professionals i investigadors en l'àmbit del turisme cultural mitjançant la formació en línia multilingüe –francès, castellà i català, amb traducció a l'anglès– i oferint tres títols, un de francès, un d'espanyol i un d'andorrà.

El màster MIRO proposa una oferta de formació que, preveient els canvis del sector turístic, contribueix a definir els futurs estàndards internacionals del turisme cultural. Els 120 crèdits que formen el programa volen proporcionar una base de coneixements comuns en tres grans àmbits d'especialització: l'e-turisme, l'estudi de les polítiques dels públics i la valorització dels patrimonis. Les competències i els coneixements que s'hi imparteixen estan avalades per diferents actors socioeconòmics que van participar en la identificació i definició del temari.

Els continguts del màster MIRO combinen els models turístics de l'Estat francès, líder mundial en nombre de visitants, i el de l'espanyol, que és líder en beneficis econòmics deixats pel turisme.

El màster MIRO neix en una àrea definida per Barcelona, Tolosa i Montpeller, que inclou ciutats com ara Perpinyà, Girona, Palma i Carcassona. Aquesta regió del sud d'Europa és un motor econòmic i d'atractiu turístic mundial, amb 700 museus, 350 rutes turístiques i 12 llocs Unesco i rep cada any prop de 35 milions de visitants.

Programa MIRO

El programa MIRO, amb un pressupost de 5,5 milions d'euros (per al període 2012-2019) està finançat per l'Agència Nacional de la Recerca francesa (ANR) sota els auspicis de les Iniciatives d'Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI). La convocatòria de projectes Idefi es va llançar la tardor del 2011 per tal de donar suport a projectes emblemàtics i innovadors en l'àmbit de l'ensenyament superior francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona