Educació

Unes 7000 persones omplen Tàrbena en la Trobada de la Marina

Aquest cap de setmana s'han reactivat les Trobades 2015

Se'n celebren quatre a diverses comarques del País Valencià

És la tercera vegada que se celebra en aquesta població de l'interior de la Marina Baixa, caracteritzada pel seu parlar ‘salat', que té el seu origen en els repobladors que van arribar de les Illes al segle XVII

Escoles i instituts d'Altea, Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Finestrat, l'Alfàs del Pi, la Nucia, la Vila Joiosa, Sella, Orxeta, Relleu, Polop i Tàrbena han preparat més de 30 tallers per a joves, xiquets i xiquetes de la comarca, que han acudit a la Trobada amb les seues famílies i que han farcit Tàrbena de persones.

Així mateix, una vintena d'entitats i col·lectius locals, comarcals i de País Valencià han posat paradetes a la Trobada de la Marina Baixa per acolir unes 7000 persones dins d'un poble relativament menut.

Pep Gimeno ‘Botifarra' va posar veu i música d'arrel a la sobretaula de la Trobada abans del lliurament dels Premis Sambori de literatura infantil i juvenil de la comarca.

El grup Komfusió, originari de la Marina Baixa, finalitzà amb música en valencià la Trobada de Tàrbena. Els components del grup són de Sella i al mes de maig trauran el seu segon treball, Un poble de cançons. Komfusió tindrà l'oportunitat de presentar aquest nou disc al Feslloch, el festival de música en valencià que Escola Valenciana organitza amb l'Ajuntament de Benlloch i que enguany se celebra del 9 a l'11 de juliol.

Més trobades per a hui

Aquest cap de setmana de Trobades és també especialment ric en concerts de La Gira d'Escola Valenciana. Al concert de Tàrbena se sumen el concert de La Gira al Camp de Túria que es va celebrar ahir a l'Eliana amb les actuacions de Tardor, Mai mai i El Trineu Tanoka.

Ahir la Coordinadora d'Escola Valenciana a l'Horta Nord va organitzar un concert de la Gira a Godella amb un cartell d'entrada gratuïta conformat per Atzembla, VadeBo, Besugo i X-Fanecades.

També anit se celebrà també el concert “30 anys de Trobades” a Xaló per a commemorar tres dècades de les festes per la llengua amb les actuacions de La Gossa Sorda, El Diluvi, Oques Grasses i Atupa.

Hui diumenge es el torn de les Trobades del Camp de Morvedre a Benifairó de les Valls, de la Ribera a Alginet i de la Marina Alta a Xaló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia