Societat

El primer cas d'un professor mort a mans d'un alumne

La mort aquest dilluns d'un professor a l'institut Joan Fuster de Barcelona, després de ser atacat oer un alumne de 13 anys, és el primer homicidi conegut entre les agressions a docents en el desenvolupament de la seva professió durant les últimes dècades a l'Estat.

L'Associació nacional de Professors d'Ensenyament (ANPE) rep cada any milers de consultes per problemes a les aules.

En el curs 2013-2014, 3.345 educadors van relatar casos d'assetjament, amenaces, insults i agressions, i un 10% d'ells es plantejava abandonar la professió, encara que cap dels successos va tenir la gravetat del d'avui.

A continuació es relacionen altres casos, amb docents que van quedar ferits per alumnes o familiars seus a causa d'assumptes banals o d'indisciplina a les aules.

-Maig 1988.- Un alumne de tercer de BUP de l'institut de Torredonjimeno (Jaén) apunyala amb un ganivet de cuina a l'omòplat la seva professora d'Història. L'agressor, fins aquell dia amb brillants qualificacions, excepte en l'assignatura d'Història, va manifestar, poc després, no recordar-se de res.

- Juny 1995.- Un professor del col·legi públic Ramón María del Valle-Inclán de Ceuta és apunyalat en un mercat per un alumne de 15 anys, a qui prèviament havia amonestat a classe. La víctima va patir una ferida a nivell lumbar que li va seccionar la glàndula suprarenal esquerra i li va danyar el ronyó esquerre, la melsa i el pàncrees.

- Agost 1996.- Un jove de 17 anys agredeix amb una barra de ferro el seu monitor de l'escola taller de Cuevas de la Almanzora, a Almeria, que va patir traumatisme cranial i va entrar en coma. Prèviament, la víctima havia expulsat l'agressor, juntament amb quatre companys més, per endarrerir-se a l'entrada.

- Maig 1997.- Una exalumna de 15 anys clava una pallissa a una professora de català en un institut de Viladecans (Baix Llobregat) i, tot seguit, fereix amb una navalla un estudiant que havia sortit en defensa de l'agredida. El dia anterior, la víctima havia suspès el germà de l'agressora en sorprendre'l copiant en un examen.

- Novembre 1998.- Un professor de Filosofia de l'Institut Barrio de Bilbao, de San Blas, a Madrid, és brutalment copejat pel xicot d'una de les seves alumnes, a la qual dues hores abans havia expulsat de classe pel seu mal comportament. El docent va acabar amb el pòmul partit.

- Maig 2002.- Un alumne de 16 anys de l'Institut d'Educació Secundària Rusadir de Melilla és expulsat del centre per agredir un dels seus professors a qui va clavar un bolígraf a la cara a prop d'un ull, pel qual va haver de rebre diversos punts de sutura.

- Setembre 2006.- El pare d'un alumne del CEIP Jaume Salvatella de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), clava un cop de cap al director del centre -que va requerir cinc punts de sutura al front-, perquè els professors, deia, tenien sempre el seu fill castigat.

- Desembre 2006.- La mare i la tia d'un alumne de 3 anys del col·legi Catalunya de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès) agredeixen una monitora del menjador del centre, a qui van trencar el nas i van causar contusions, després que aquesta refregués un flam a la cara del menor perquè es va barallar amb un company a causa de la postres.

- Abril 2010.- Un professor de l'Institut Vall del Saja de Cabezón de la Sal (Cantàbria) és agredit brutalment per diversos alumnes del centre i el germà d'un d'ells, i va precisar vuit punts de sutura darrere de l'orella.

- Octubre del 2010.- Un alumne del centre d'Educació Secundària Francesc Tárrega de Vila-real (Castelló) li trenca els dos canells a una professora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia