Societat

Les Trobades d'escoles commemoren el 25 d'Abril a Xàtiva i Petrer

La de la Costera ha reunit més de 15.000 persones a Xàtiva i la de les Valls del Vinalopó unes 8.000 a Petrer

Demà se celebren cinc trobades simultànies: la de l'Alacantí (El Campello), la de Russafa (València), la de l'Horta Nord (Godella), la del Camp de Túria (l'Eliana) i la dels Ports i el Maestrat (Morella)

L'assistència de més de 23.000 persones a les dues Trobades de hui ha superat en escreix les previsions de l'organització. Tant la Trobada de la Costera a Xàtiva com la Trobada de les Valls del Vinalopó a Petrer han doblat la participació de persones respecte a edicions passades.

Trobada de Xàtiva

La Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en Valencià de la Costera celebra enguany 25 anys de Trobades a la comarca amb més de 15.000 assistents.

Durant aquests 25 anys la festa d'estima pel valencià s'ha celebrat a 12 municipis de la comarca, aquesta és la quarta vegada que es realitza a Xàtiva. La gent de la comarca, especialment els més menuts, han gaudit de 45 tallers organitzats pels centres educatius; activitats musicals i esportives; l'oferta de productes de 25 paradetes d'associacions, entitats i empreses; i un espai del llibre amb 23 estands d'editorials, llibreries i entitats.

El final de festa corre a càrrec d'un concert de La Gira d'Escola Valenciana gratuït a les 20 hores al Jardí de la Pau de Xàtiva, amb l'actuació del xativí Feliu Ventura, un dels cantautors hereus d'Ovidi Montllor, al qual Escola Valenciana li dedica enguany la seua gira de concerts de música en valencià amb el lema ‘Girem amb Ovidi”.

La trobada de Petrer

Unes 8.000 persones han donat sentit a la festa d'estima pel valencià a Petrer.

La Trobada ha estat possible gràcies a la implicació de les escoles i instituts de Petrer, que han treballat per fer-la possible amb la Coordinadora d'Escola Valenciana a la comarca.

L'any passat a la Trobada de la Romana van participar per primera vegada, Montfort i la pedania del Fondó de les Neus, la Canalosa, pobles històricament castellanoparlants. L'experiència i la immersió van ser tan gratificants que en aquesta nova edició de la Trobada a Petrer han volgut repetir.

La novetat de la 28a Trobada de les Valls del Vinalopó ha estat el concert del grup petrerí Gatxamiga pa 15, que s'emmarca en els concerts de La Gira d'Escola Valenciana. A més, els Gatxamiga pa 15 han sigut els creadors de la cançó de la Trobada de Petrer, lletra que no deixa indiferent a ningú pel contingut de rabiosa actualitat i el to reivindicatiu que té.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia