Societat

La naviliera Grimaldi demana portar el ferri ‘Sorrento' a Sagunt

L'armador vol traslladar després el vaixell fins a un port italià

Les inspeccions de Salvament Marítim certifiquen el bon estat del vaixell per fer la travessia

La naviliera Grimaldi, armadora del ferri Sorrento, que dimarts es va incendiar a 18 milles de Mallorca, vol remolcar-lo a un port d'Itàlia. Abans, però, ha sol·licitat a les autoritats marítimes que autoritzin el seu trasllat a Sagunt per fer-li reparacions.

Segons Foment, l'empresa contractada per l'armador espera rebre durant aquest divendres els equips “per portar a terme algunes tasques de condicionament de les zones afectades i estibar de forma adequada tota la càrrega”.

Les últimes inspeccions realitzades pels equips de Salvament Marítim indiquen que les cobertes inferiors a aquella on es va produir el foc “han patit danys de menys consideració” i certifiquen el bon estat del buc de l'embarcació per fer la travessia.

“El compromís de l'armador és portar a terme les operacions precises per iniciar el remolc en el termini més breu possible” i “garantir que la navegació del vaixell remolcat es produeixi sense cap tipus de risc”, ha detallat el ministeri de Foment en un comunicat.

El vaixell de Salvament Marítim Clara Campoamor, que està al costat del Sorrento, supervisarà la maniobra de remolc, que s'iniciarà els pròxims dies.

Ara mateix, el ferri està amarrat al remolcador Gianemilio C, contractat per Grimaldi.

“Les lleugeres oscil·lacions de les dues embarcacions tenen com a únic objectiu sostenir la tensió del remolc per mantenir-lo en les millors circumstàncies de cara al moment que s'hagi de començar a traslladar el Sorrento”, ha precisat Foment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia