Educació

La Trobada de la Safor - Valldigna reunix vora 10.000 persones al seu voltant

Per ara hi ha més de 194.000 persones que enguany han participat en les festes lúdiques i reivindicatives d'estima pel valencià des que a finals de febrer Escola Valenciana va presentar la ‘Crida per l'escola que volem'

Amb la Trobada de la Safor-Valldigna les festes per la llengua d'Escola Valenciana fan una parada fins a després de les eleccions autonòmiques i municipals. Encara queden per celebrar-se tres Trobades que es reprendran el 30 de maig a Benetússer, on s'ha organitzat la Trobada de l'Horta Sud. El 6 de juny es realitzaran les dues últimes festes d'enguany per la dignificació del model de l'escola que volem: La Trobada de l'Alcoià i el Comtat a la Canyada i el Camp de Mirra i la Trobada del Baix Vinalopó i el Baix Segura a Santa Pola.

Hauran estat 19 Trobades d'Escoles en Valencià en una edició que es preveu de les més multitudinàries dels últims anys.

La Trobada de la Safor-Valldigna obri les portes a la pròxima campanya activa d'Escola Valenciana, la campanya de matriculació a les escoles, que començarà la pròxima setmana. L'entitat cívica presentarà aquesta campanya amb el títol ‘Matriculem en l'escola que volem' el pròxim 7 de maig.

L'entitat cívica organitza aquesta campanya des de fa quasi una dècada per a intentar pal·liar la falta de transparència i d'informació de la Conselleria d'Educació respecte als programes que existixen al nostre sistema educatiu i per a explicar a les famílies quins d'eixos programes són els òptims pel que fa a la qualitat educativa i als resultats acadèmics que s'obtenen.

Aquesta campanya comptarà un any més amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i les recomanacions que es fan a les famílies estan avalades per les cinc universitats públiques valencianes i per les Unitats per a l'Educació Multilingüe.

Vora 10.000 persones

Vora 10.000 assistents han emplenat els carrers de l'Alqueria de la Comtessa, que ha acollit per segona vegada una Trobada de la Safor-Valldigna. La primera va ser l'any 2002.

La cercavila dels centres educatius de la comarca va començar acompanyada de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de l'Alqueria de la Comtessa i de la Geganta Beatriu d'Urrera.

Els participants van gaudir d'una exposició dedicada a Carles Salvador i de l'exposició de murals titulada ‘L'escola que volem', que ha consistit en treballs que han presentat els centres educatius de la Safor-Valldigna, on cadascun ha visualitzat quina és l'escola que desitgen i volen.

Van realitzar tallers educatius 55 escoles i instituts d'Ador, Palma, Alfauir, Almoines, Barx, Palmera, Potries, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Daimús, el Real de Gandia, Gandia i el Grau, la Font d'en Carrós, l'Alqueria de la Comtessa, Miramar, Oliva, Piles, Rafelcofer, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Xeraco i Xeresa.

Així mateix, la Trobada ha comptat amb 48 estands d'entitats i col·lectius, d'editorials valencianes i d'associacions del poble.

La festa per l'escola que volem de la Safor-Valldigna va finalitzar ahir dissabte 2 de maig, amb el grup “Rodamons” i l'espectacle “Petiteses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia