Més de tres mil persones visiten la fira Eco Sant Cugat al Penedès

Més de tres mil persones van passar el cap de setmana passat per Sant Cugat Sesgarrigues, a l'Alt Penedès, per veure els prop de seixanta estands que van exposar els seus productes en la setena fira Eco Sant Cugat, on com cada any es mostren les novetats en equipaments de captació d'energia renovable, estalvi de l'ús de l'aigua i construcció sostenible. En la fira, que fa set anys va impulsar l'associació ecologista La Font del Cuscó i en la qual l'Ajuntament fa dos anys que col·labora, hi havia enguany un nou apartat gastronòmic on es concentraven els restaurants del poble, i un apartat per a jocs infantils. Entre els jocs infantils va destacar un carrusel ecològic accionat per ciclistes que van pedalar tot el cap de setmana. El coordinador de la fira mediambiental, el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, Oriol Pareta, va explicar ahir que l'Ajuntament de la localitat «ha intentat convertir encara més la fira en una trobada ludicofestiva perquè, a més de la venda comercial, hi hagi una participació i conscienciació del missatge de sostenibilitat que dóna la fira».

La trobada, que va arrencar divendres i es va allargar fins ahir al vespre, va servir compost cedit per la planta de compostatge de Sant Pere de Ribes i va incloure en el seu programa una sèrie de conferències, entre les quals n'hi havia una sobre el pacte d'alcaldes i alcaldesses pel canvi climàtic, i tallers que van mostrar com es fa compost casolà o com es reciclen deixalles per fer jocs, així com un taller per descobrir els sons de l'ambient.

La fira de Sant Cugat Sesgarrigues, un poble de prop de mil habitats situat a uns 5 quilòmetres de Vilafranca del Penedès, s'ha convertit en només set anys en un punt de referència pel que fa a fires mediambientals que es fan en pobles petits, per la seva aposta lúdica i per la quantitat de gent que atrau. Una de les activitats que més gent van mobilitzar ahir va ser la bicicletada contra el canvi climàtic, que va aplegar unes 120 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.