Societat

Bressolada 2015 aquest dissabte a Perpinyà

La Bressolada d' enguany comptarà amb un cercavila i una actuació castellera

.Com cada any, La Bressola organitza la seua tradicional Bressolada. Aquesta festa permet reunir a tots els nins i nines, pares, mestres, però també entitats, associacions i representants de les institucions dels països que participen en el desenvolupament de les escoles de La Bressola. Aquesta edició de la Bressolada tindrà lloc, aquest dissabte 30 de maig i com és habitual, a la Passejada dels Palau dels Congressos de Perpinyà.

La diada començarà a les 10 hores amb la inauguració oficial seguida de l'espectacle de la mainada Amb la llengua, juguem . A continuació, cap a les 11h30, el cercavila començarà el seu recorregut pels carrers del centre de Perpinyà per mostra uns exemples de la cultura popular catalana, gràcies a la presència de gegants, grups de percussió, capgrossos, bastoners, castellers ... A 13h00, un dinar popular organitzat per les associacions de les escoles de La Bressola s'oferirà a tots els que vulguin participar. La venda d'entrades es farà el mateix dia.

La tarda també serà rica en actuacions. Primer amb, Jordi Tonietti, a 14h30, que presentarà el seu espectacle per a nens Fem una Festa. A 15h30, el public tindrà l'oportunitat d'assistir a una de les majors representacions castelleres de Catalunya-Nord.

Finalment, es clourà aquesta dotzena edició de la Bressolada amb el grup Els Catoocats compost per alumnes del taller-orquestra del col.legi Pompeu Fabra de La Bressola . El grup presentarà un concert en el qual els joves músics reprenen clàssics del pop-rock català

El cartell d'enguany, realitzat després d'un concurs de dibuix al si de La Bressola, ha estat dissenyat per Lou Gimenez Ramoneda.

I també Enllaçats

Aquest mateix dissabte 30 de maig, també en el marc de la Bressolada 2015, diverses entitats d'Enllaçats per la Llengua d'arreu del territori faran un plenari a la Casa de la Generalitat de Perpinyà (10h30). En aquesta reunió es debatran temes diversos com la situació de l'escola en català, la solidaritat entre territoris i la valoració de la tasca feta per la xarxa d'entitats en 2015, a més de valorar possibles actes simultanis en defensa del català i donar suport explícit a les escoles catalanes de la Catalunya Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia