Societat

França prohibeix el focs d'artifici de Sant Joan a Sureda

Un organisme estatal afirma que els focs poden pertorbar la nidificació de les orenetes

El batlle de Sureda Yves Porteix es declara estupefacte per aquesta exigència

Les autoritats franceses han ordenat a l'Ajuntament de Sureda, al Rosselló, de cancel·lar els focs artificials de la festa de Sant Joan amb l'argument que de que “les explosions poden interrompre la nidificació de les orenetes.”

El batlle de Sureda Yves Porteix es declara “estupefacte” per aquesta exigència de les autoritats. L'Ajuntament va rebre la visita de dos “policies del medi ambient” que li van comunicar la decisió i dies més tard Porteix va rebre una carta oficial, on se li exigia que anul·les els focs artificials previstos per la nit del 23 de juny, la revetlla de Sant Joan.

La lletra va ser enviada per 'l'Office National de la chasse et de la faune sauvage' (ONCFS) i justificava la decisió explicant que “nombrosos nius d'orenetes han estat inventariats a prop de la sala de les festes del poble” Segons aquest organisme estatal “les detonacions pertorben fortament els ocells en període de nidificació i poden provocar la mort dels pollets per caiguda fora del niu o per abandó del niu per part dels pares.”

A l'Estat francès les orenetes són una especie protegida i està prohibit matar-les, ferir-les o capturar-les, així com “pertorbar-les intencionalment,” La sanció prevista és de nou mil euros sis mesos de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia