Societat

França considera emblemàtic l'hospital transfronterer de Cerdanya

L'Hospital acull pacients de ciutadania francesa i espanyola

És el primer a Europa d'aquesta categoria

La Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) de l'Estat francès ha inclòs al seu darrer dossier de projectes tres operacions cofinançades pel Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA.)

L'organització ha considerat com a “projectes emblemàtics desenvolupats a les fronteres franceses” l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya, el primer a Europa d'aquesta categoria; l'Espai Portalet, una antiga duana que ha estat transformada en un centre de recursos per al territori de muntanya; i Euskadi Express, la línia d'autobús transfronterera que uneix Baiona amb Hendaia des del darrer mes de febrer.

La MOT, creada en 1997 pel govern francès, treballa per ajudar els responsables dels projectes i els territoris transfronterers. Amb l'objectiu de perpetuar el paper de la cooperació entre Estats limítrofs, elabora diversos dossiers que destaquen els treballs realitzats i l'impacte que tenen en la vida quotidiana dels ciutadans.

Aquest darrer quadern recull un total de 24 projectes que aborden diverses temàtiques com el treball, la investigació, els transports, el medi ambient, la salut, l'educació o la cultura.

Es poden consultar els projectes transfronterers de l'Estat francès en aquesta publicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia