Societat

Recital de castells de nou a la diada de la Mare de Déu d'agost de la Bisbal del Penedès

La Joves de Valls ha aconseguit la tripleta màgica, mentre que els Castells de Vilafranca i la Colla Vella han descarregat la torre de nou amb folre i manilles

La diada castellera de la Mare de Déu d'agost de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) s'ha tancat amb vuit castells de nou descarregats, dos dels quals de gamma extra. Aquests últims els han aconseguit la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, dues colles que han signat la mateixa actuació amb el tres de nou amb folre, la torre de nou amb folre i manilles i el quatre de nou amb folre.

A la ronda de pilars, però, els de la camisa verda han descarregat un pilar de vuit amb folre i manilles i la Vella un pilar de set amb folre. De la seva banda, la Joves de Valls ha aconseguit la tripleta màgica amb el quatre de nou amb folre, el cinc de vuit i el tres de nou amb folre.

La recent creada colla castellera de la Bisbal del Penedès, els Bous, ha estat l'encarregada d'alçar el primer castell a la diada de la Mare de Déu d'agost. En una plaça plena de gom a gom, els Bous han descarregat el seu primer castell de sis de la història.

De fet, aquesta és la segona actuació oficial de la colla local, després d'actuar per primer cop el passat 9 de maig al memorial Ramon Barrufet de Valls, on van descarregar un pilar de quatre. Els Bous han donat pas a les colles convidades: els Castellers de Vilafranca, que han tornat a actuar a la Bisbal després de dos anys d'absència, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls.

Els Castellers de Vilafranca han escollit el tres de nou amb folre i manilles per encetar la seva actuació, el desè castell d'aquestes característiques que descarreguen aquesta temporada. En la segona ronda, els de la camisa verda han optat per un castell de 'gamma extra', la torre de nou amb folre i manilles, que han completat amb tranquil·litat i ja sumen cinc aquest temporada.

A la tercera ronda, els Verds han descarregat el quatre de nou amb folre. D'aquesta manera, els Castellers de Vilafranca han aconseguit l'objectiu que s'havien marcat i han descarregat amb comoditat els tres castells de nou. A la ronda de pilars, els Verds han optat pel pilar de vuit amb folre i manilles, que en aquesta temporada ja han descarregat en tres ocasions.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha signat aquest dissabte 15 d'agost una molt bona actuació a la Bisbal del Penedès. A la primera ronda, la colla ha optat pel tres de nou amb folre, que ha aconseguit descarregar després d'un peu desmuntat. A la segona ronda, els vallencs han descarregat la torre de nou amb folre i manilles, fet que els ha permès arribar a la xifra de 300 castells de nou superiors descarregats, un títol que fins ara només ostentaven els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

Finalment, a la tercera ronda, la Colla Vella ha aconseguit descarregar, tot i que amb una mica de patiment, el quatre de nou amb folre. A la ronda de pilars la colla ha optat pel pilar de set amb folre, que ha aconseguit descarregar.

De la seva banda, la Joves de Valls, tot i començar la seva actuació amb mal peu, ha aconseguit la primera tripleta màgica de la temporada. Els de la camisa vermella han intentat a la primera ronda un quatre de nou amb folre, que ha acabat cedint a l'entrada dels dosos. Amb tot, al final de la primera ronda l'han aconseguit descarregar.

A la segona ronda, la Joves han optat pel cinc de vuit, el segon que descarreguen aquesta temporada després de fer-ho diumenge passat a Llorenç del Penedès. Finalment, a la tercera ronda, la Colla Joves ha pogut descarregar sense problemes el tres de nou amb folre, castell que els ha servit per aconseguir la tripleta màgica. De fet, la colla no l'aconseguia des de la diada de la Bisbal del Penedès de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona