Societat

El camió trobat a Àustria amb almenys 30 refugiats morts té matrícula hongaresa

Les policies dels dos països treballen per localitzar el conductor del vehicle

El govern d'Hongria critica la UE per no ser capaç de controlar l'entrada de sol·licitants d'asil

El camió trobat aquest dijous a l'est d'Àustria amb entre 20 i 50 refugiats morts a dins tenia matrícula d'Hongria. El vehicle estava estacionat en una zona especial per a vehicles avariats a l'autopista A4, entre el llac Neusiedl i la localitat de Parndorfk, a l'Estat federat de Burgenland, fronterer amb Hongria.

La policia hongaresa està treballant amb l'austríaca per localitzar el conductor, del qual no se'n té cap rastre, ha informat el cap de gabinet del primer ministre Víktor Orban.

Els investigadors consideren que el camió estava aparcat al mateix lloc des d'ahir. El primer en donar l'alerta ha estat un treballador del servei de manteniment d'autopistes, que ha avisat la policia al veure abandonat el vehicle.

Quan els agents han obert el compartiment de càrrega del camió, que provenia d'Eslovàquia, els cadàvers ja mostraven senyals de descomposició, ha explicat el director de la Policia de Burgenland, Hans Peter Doskozil.

“Aquesta tragèdia ens ha commocionat a tots”, ha declarat la ministra de l'Interior austríaca, Johanna Mikl-Leitner. “Els traficants de persones són criminals” que només busquen profit econòmic, ha afegit. La titular d'Interior ha promès fet tot el possible per localitzar els responsables.

De la seva banda, el portaveu del govern hongarès, Janos Lazar, ha aprofitat per criticar novament la Unió Europea per no ser capaç de controlar l'entrada d'immigrants i sol·licitants d'asil.

“Els esdeveniments dels últims dies (...) han demostrat que la UE és incapaç de defensar les seves fronteres”, ha afirmat en roda de premsa.

Una onada de refugiats, en la seva majoria provinents de països en conflicte com Síria i Afganistan, ha arribat en les últimes setmanes als països dels Balcans occidentals en la seva ruta cap a Europa Occidental, on esperen aconseguir asil polític. L'anomenada ruta dels Balcans porta els refugiats des de Turquia cap a Grècia, Macedònia i Sèrbia, des d'on arriben a Hongria, el primer país de la zona Schengen de l'itinerari i que els facilita el lliure trànsit per 26 Estats europeus.

Hongria ha registrat un considerable increment en l'arribada de refugiats i immigrants al seu territori fins al punt que el govern ha aprovat la construcció d'una tanca en la seva frontera amb Sèrbia per intentar aturar l'allau migratori. L'executiu també ha decidit desplegar l'Exèrcit a la frontera per controlar la situació.

La policia hongaresa ha informat que ahir va interceptar 3.241 persones, entre les quals 700 menors, després de creuar la frontera de manera il·legal des de Sèrbia, una xifra que suposa un rècord d'entrades al país en un únic dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia