Societat

Moren dos ciclistes a Soses atropellats per un xofer ebri

El conductor, un jove de 23 anys d'Aitona, va fugir a peu del lloc de l'accident, però la policia el va detenir poc després

Les víctimes, de 57 i 54 anys, eren cunyats i veïns de la localitat veïna de Seròs

Dos ciclistes de Seròs van morir, ahir al matí, envestits per un vehicle que va envair el carril contrari. El sinistre va passar a un quart de nou del matí quan un grup de quatre persones, tots ells de Seròs i membres del club ciclista d'aquest poble del Segrià, van ser atropellats per un Seat Ibiza que conduïa un jove de 23 anys i veí d'Aitona. Aquest xofer va donar positiu en el control d'alcoholèmia que li van practicar els Mossos i negatiu en drogues.

Es dóna la circumstància que aquests dies és festa major a molts pobles del Baix Segre.

La prova, però, la hi van fer després de ser detingut, quan ja havia passat una estona de l'accident. I és que aquest jove en estat ebri va abandonar el vehicle i va fugir a peu del lloc dels fets, deixant la documentació i el telèfon mòbil a l'interior del turisme. Els Mossos van ordenar un ampli dispositiu i en poca estona el van detenir a Aitona. Està previst que avui passi a disposició policial. L'acusat anava acompanyat d'un altre home que també hauria marxat.

El balanç de l'accident va ser de dos morts, que van morir a l'acte: Javier M.B., de 57 anys, i Juan José R.M., de 54 anys. Eren cunyats. Els altres dos ciclistes van resultar ferits i traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Un d'ells tenia ferides lleus i va ser donat d'alta a mig matí. L'altre va patir lesions més greus, però no es tem per la seva vida.

Els Mossos investiguen les causes del sinistre, que es va produir a la sortida d'un petit revolt de la carrera LP-7041, entre Soses i Aitona. Per causes que es desconeixen, el Seat Ibiza que conduïa el detingut va envair el sentit contrari i va atropellar els ciclistes.

Immediatament, van ser alertats els familiars de les víctimes i Interior va posar a disposició de les famílies un equip d'atenció psicològica.

Dos dies de dol i homenatge del club ciclista

L'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, va decretar dos dies de dol, ahir i avui, i va fer abaixar les banderes de la vila a mig pal. També va explicar que “estem trasbalsats” per l'accident i perquè les dues víctimes eren dues persones molt conegudes i apreciades, a la vegada que molt actives en activitats de la població i com a membres del Club Ciclista Seròs. Pena hi va afegir que donaran suport a les famílies i que deixaran que sigui el club que organitzi els actes de record o homenatge que creguin oportuns i que l'Ajuntament els donarà suport en el que faci falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós