Societat

Moren dos ciclistes a Soses atropellats per un xofer ebri

El conductor, un jove de 23 anys d'Aitona, va fugir a peu del lloc de l'accident, però la policia el va detenir poc després

Les víctimes, de 57 i 54 anys, eren cunyats i veïns de la localitat veïna de Seròs

Dos ciclistes de Seròs van morir, ahir al matí, envestits per un vehicle que va envair el carril contrari. El sinistre va passar a un quart de nou del matí quan un grup de quatre persones, tots ells de Seròs i membres del club ciclista d'aquest poble del Segrià, van ser atropellats per un Seat Ibiza que conduïa un jove de 23 anys i veí d'Aitona. Aquest xofer va donar positiu en el control d'alcoholèmia que li van practicar els Mossos i negatiu en drogues.

Es dóna la circumstància que aquests dies és festa major a molts pobles del Baix Segre.

La prova, però, la hi van fer després de ser detingut, quan ja havia passat una estona de l'accident. I és que aquest jove en estat ebri va abandonar el vehicle i va fugir a peu del lloc dels fets, deixant la documentació i el telèfon mòbil a l'interior del turisme. Els Mossos van ordenar un ampli dispositiu i en poca estona el van detenir a Aitona. Està previst que avui passi a disposició policial. L'acusat anava acompanyat d'un altre home que també hauria marxat.

El balanç de l'accident va ser de dos morts, que van morir a l'acte: Javier M.B., de 57 anys, i Juan José R.M., de 54 anys. Eren cunyats. Els altres dos ciclistes van resultar ferits i traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Un d'ells tenia ferides lleus i va ser donat d'alta a mig matí. L'altre va patir lesions més greus, però no es tem per la seva vida.

Els Mossos investiguen les causes del sinistre, que es va produir a la sortida d'un petit revolt de la carrera LP-7041, entre Soses i Aitona. Per causes que es desconeixen, el Seat Ibiza que conduïa el detingut va envair el sentit contrari i va atropellar els ciclistes.

Immediatament, van ser alertats els familiars de les víctimes i Interior va posar a disposició de les famílies un equip d'atenció psicològica.

Dos dies de dol i homenatge del club ciclista

L'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, va decretar dos dies de dol, ahir i avui, i va fer abaixar les banderes de la vila a mig pal. També va explicar que “estem trasbalsats” per l'accident i perquè les dues víctimes eren dues persones molt conegudes i apreciades, a la vegada que molt actives en activitats de la població i com a membres del Club Ciclista Seròs. Pena hi va afegir que donaran suport a les famílies i que deixaran que sigui el club que organitzi els actes de record o homenatge que creguin oportuns i que l'Ajuntament els donarà suport en el que faci falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia