Societat

El govern espanyol deixa en mans de la UE la quota d'acollida de refugiats

La Moncloa evita parlar de percentatges abans que ho faci la Comissió Europea

El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts afirma que no és “un debat de números sinó de persones”

El govern espanyol deixa en mans de la Unió Europea el percentatge de refugiats de Síria que l'Estat assumirà en les pròximes setmanes.

Així ho ha manifestat aquest dilluns el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, en una trobada amb periodistes per donar a conèixer el contingut de la reunió interministerial sobre la crisi migratòria i d'asil de la Unió Europea que s'ha fet aquest migdia a la Moncloa. Una trobada en què han participat representants dels ministeris de la Presidència, d'Exteriors, Justícia, Defensa, Interior, Educació, Ocupació i Sanitat. Hi han assistit tots els ministres corresponents a excepció del d'Exteriors, García Margallo.

Durant el contacte amb el mitjans de comunicació, Ayllón ha assegurat que “Espanya està preparada” per rebre els refugiats però no ha volgut parlar de percentatges d'acollida fins que no ho estableixi la Comissió Europea (CE). En aquest sentit, ha avançat que la xifra definitiva la donarà a conèixer amb tota probabilitat aquest dimecres el president de la CE, Jean Claude Junker, durant el debat de política Europea.

“Es coneixen algunes xifres però encara no sabem si seran les definitives”, ha apuntat. També ha explicat que s'està parlant d'una acollida per part de la Unió Europea de 120.000 persones, tot i que és una xifra “no confirmada”. Per aquest motiu el govern espanyol encara no ha pres cap decisió al respecte, tot i que ha garantit que “Espanya tornarà a ser solidària”.

El secretari d'Estat ha subratllat que “no estem davant un debat de números sinó de persones que busquen a Espanya la seguretat que no tenen als seus països”. Ayllon ha insistit que es tracta d'una situació “complexa” que l'executiu espanyol abordarà amb “responsabilitat”. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que el govern espanyol està “preparat” per assumir la situació i per participar en aquesta situació.

“Si estem davant una situació extraordinària, el govern està en disposició de fer un esforç extraordinari”, ha dit. De fet, ha indicat que l'executiu espanyol té “la capacitat d'ampliar la xifra d'acollida”.

Reunió amb els territoris

La sectorial d'Immigració que aquest dimarts es portarà a terme al ministeri d'Ocupació, i en la qual participaran representants de totes les Comunitats Autònomes, servirà per conèixer les possibilitats d'acollida de cada territori i per elaborar un catàleg de recursos. Així ho ha manifestat la secretaria general d'Immigració, Marina del Corral, que ha acompanyat el secretari d'estat de Relacions amb les Corts en aquest contacte amb els mitjans.

Del Corral ha explicat que els Pressupostos Generals de l'Estat contemplen un increment de prop del 450% de la partida destinada a l'acollida de refugiats de cara al 2016. Ha desvinculat, però, aquest increment de la crisi humanitària perquè aquesta xifra ja es va presentar fa uns mesos. En aquest sentit, el pressupost per a l'asil d'aquestes persones passarà de 10 milions a més de 53.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia