EL PUNT CASTELLER

El torn de Barcelona

Els Castellers de Barcelona volen repetir l'actuació de la Mercè a les Corts

Calma abans de la tempesta. Com si fos l'ull de l'huracà, totes les colles s'han agafat aquest cap de setmana de descans per recuperar forces per al tram final de temporada. Amb la mirada posada en els castells de gamma extra que es podrien veure les pròximes setmanes, en aquest pont, només la diada de les Corts pot oferir castells, ja no de nou, sinó de la gamma alta de vuit. El barri barceloní celebra la seva festa major amb una diada que els darrers anys ha anat guanyant importància per a uns Castellers de Barcelona que veuen en la plaça de les Corts una de les últimes oportunitats de la temporada per alçar castells d'envergadura. Així, dilluns al migdia, els de la camisa vermella volen repetir l'actuació de la diada de la Mercè, això sí, descarregant-ho tot. Així doncs, a part del quatre de vuit amb el pilar com a castell més destacat, volen descarregar el dos de vuit folrat i el pilar de set, que a la festa major barcelonina van quedar en carregats. El darrer castell de la jornada seria el quatre de vuit, tot i que no descarten estrenar el tres de vuit.

A la diada també hi seran els Capgrossos de Mataró, molt condicionats pel nombre de baixes i en baixa forma. El seu programa ve marcat pel tres i el quatre de vuit, amb el dos de set com a tercer castell. Tot i així, no descarten alçar el quatre de vuit amb el pilar. Els mataronins s'estan refent amb vista a la diada de Sant Narcís a Girona, on volen retrobar-se amb els castells de nou. L'altra colla present a les Corts seran uns Sagals d'Osona que, si els darrers assajos van bé, portaran el quatre de vuit, a part d'una àmplia gamma de castells de set.

La resta del cap de setmana es resumeix amb l'actuació de diumenge a Vilaplana, on Xiquets de Reus volen plantar un castell de vuit, i amb el viatge a Mallorca dels Minyons de Terrassa.

Alcúdia (Mallorca)
Dissabte 10, a les 19.30 h, a la plaça Tirant lo Blanc, diada castellera amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de la Vila de Gràcia.
Palma (Mallorca)
Dissabte 10, a les 20 h, a la plaça de Cort, diada dels Castellers de Mallorca, amb els Al·lots de Llevant i els Nens del Vendrell com a colles convidades.
Súria (Bages)
Dissabte 10, a les 18 h, al Poble Vell, diada dels Salats de Súria, amb la participació també de la Colla Global de Salou i els Castellers d'Altafulla.
Vilaplana (Baix Camp)
Diumenge 11, a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb els Xiquets de Reus, els Xiquets del Serrallo i els Tirallongues de Manresa.
Vilaplana (Baix Camp)
Diumenge 11, a les 12.30 h, a l'ermita del Remei, actuació de la Jove de Tarragona en les Quinquennals d'Alcanar.
Barcelona (Barcelonès)
Dilluns 12, a les 12 h, a la plaça de les Corts, diada amb els Castellers de Barcelona, els Capgrossos de Mataró i els Sagals d'Osona.

RÀNQUING CASTELLER

POSICIÓ I COLLA MILLOR ACTUACIÓ PUNTS 1 Castellers de Vilafranca
4de9f, 3de9p, Pde8fm (c) 15805 2 Colla Vella dels Xiquets de Valls
3de9f, 2de9fm, Pde8fm 11771 3 Colla Joves Xiquets de Valls
3de9f, 5de9f (c), 2de8f 9900 4 Minyons de Terrassa
3de9f, 4de9f, 5de8 9583 5 Colla Jove Xiquets de Tarragona
5de8, 3de9f, 4de9f 8867 6 Capgrossos de Mataró
3de9f, 4de8p, 2de8f 6836 7 Xiquets de Tarragona
2de8f, 3de9f, 4de8 5641 8 Castellers de Sants
4de8, 2de8f, 3de8 5123 9 Castellers de Barcelona
4de8p, 2de8f (c), Pde7f 4870 10 Castellers de Lleida
2de7, 4de8, Pde6 (c) 4076 11 Xiquets de Reus
4de8, 3de8, 5de7 3311 12 Castellers de Terrassa
4de8, 2de8f (c) 3084 13 Sagals d'Osona
4de8 (c), 5de7, 3de7s 2704 14 Marrecs de Salt
5de7, 2de7, 3de7s 2690 15 Nens del Vendrell
2de7, 5de7, 4de7p 2679 Dades facilitades per www.moncasteller.cat

Sants apunta fort

CARLES HERÈDIA

La diada del Mercadal, amb la participació de les quatre grans i Xiquets de Reus, no ha significat cap moviment al rànquing. Tot i així, Vella, Joves i Minyons sumen un grapat de punts, punts que no sumen els Castellers de Vilafranca, ja que el cinc de vuit amb el pilar no està puntuat i, per tant, la diada dels verds no compta entre les seves cinc millors. El reusencs també van sortir beneficiats de la seva diada, tot i que encara estan molt lluny dels Castellers de Lleida. Xiquets de Tarragona també va poder treure suc del pilar de sis descarregat de dissabte, tot i que el punt final de temporada dels ratllats els deixa vulnerables davant els Castellers de Sants, que fa dues setmanes que fan el dos de vuit amb folre i que sembla que no tardaran a passar els tarragonins.

Els moviments de la setmana els han capitalitzat els Sagals d'Osona i els Marrecs de Salt, en espera de la diada de Santa Teresa dels Nens del Vendrell.

APLAUDIMENTS

Un castell nou

Els Castellers de Vilafranca van realitzar una nova fita dissabte passat a Reus descarregant el primer cinc de vuit amb el pilar de la història. En un moment en què bona part dels castells possibles ja s'han assolit, és tot un mèrit sumar una nova construcció al món casteller i ampliar les opcions de les diades. El repte no era pas fàcil i els verds l'han aconseguit a la primera. Moltes felicitats!

L'ANÈCDOTA

La colla més jove

Una setmana després de la presentació del projecte d'integració dels nouvinguts a les colles, ens hem topat amb una altra bona notícia. La Colla Global de Salou, nascuda aquest any amb un nombre de castellers d'origen estranger proper al 50%, actuarà per primer cop fora de Salou.

XIULETS

On són els límits?

Ara bé, fins on hem d'arribar. Ens podem treure qualsevol construcció de la butxaca, encara que pugui arribar a ser visualment poc atractiva, o ens hem de cenyir a les estructures que es feien a l'època d'or dels castells? S'han de puntuar aquestes noves estructures al concurs i quina qualificació han de tenir? No quedarem embafats de tant pilar si, tot sigui pels punts, es fa una actuació amb el quatre, el tres i el cinc de vuit amb el pilar? La polèmica està servida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona