Educació

El curs comença a Ponent amb un miler d'alumnes més

Inici sense protestes a Balaguer després que la família que havia forçat la imposició de més hores de castellà hagi decidit retirar la demanda

Salàs de Pallars i Cubells reobren les escoles i la dels Arcs tanca

Un total de 79.278 alumnes de la demarcació de Lleida van començar ahir el curs 2015/2016. Són 1.310 alumnes més que el curs anterior. Els atendran 4.790 professors, 93 més que l'any passat. També s'ha incrementat el nombre de peticions d'ajuts de menjador, que enguany arriben a les 5.711, unes 600 més que el curs passat.

El curs va començar amb normalitat, i amb l'atenció mediàtica centrada a l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer, on una família havia forçat per via judicial que s'augmentessin les hores de castellà dels alumnes en els cursos on anaven els seus dos fills. La notícia va provocar concentracions i protestes d'altres pares i mares, però finalment la família, que ha explicat que la motivació era que augmentés la qualitat de l'ensenyament del castellà per als seus fills, ha decidit fer marxa enrere i retirar la demanda per tal que la mesura no afecti la resta d'alumnes, mentre negocia amb l'escola i Ensenyament una atenció personalitzada. Ahir l'escola va iniciar el curs amb normalitat i amb els actes de protesta desconvocats. Només una pancarta dins del centre a favor de l'ensenyament en català era el testimoni de la polèmica que s'ha viscut aquests dies. La família, això sí, no va portar ahir els nens a l'escola, almenys a primera hora, segons l'ACN.

Una de les novetats del curs al Pirineu és la reobertura de l'escola de Salàs de Pallars (Pallars Jussà), tancada el 1999 per la falta d'alumnes i que ara torna a funcionar per la petició d'un grup de famílies, amb 11 alumnes entre P3 i segon de primària.

També han pogut començar el curs a Cubells (Noguera), gràcies a l'arribada d'una família amb tres fills, i a la Seu d'Urgell han pogut estrenar el nou institut La Valira.

En canvi, ha tancat per falta d'alumnes l'escola dels Arcs, al municipi de Bellvís (Pla d'Urgell).

A la demarcació, el curs arrenca amb un total de 55 mòduls prefabricats. I són sis els centres educatius que han de tenir els alumnes en mòduls prefabricats: l'institut d'Alcarràs (Segrià) –ja que ha d'absorbir els alumnes de Torres de Segre–, l'escola Mont-roig de Balaguer, l'escola Pinyana de Lleida, l'institut La Serra de Mollerussa, l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell) i l'institut Joan Solà de Torrefarrera (Segrià).

LES XIFRES

79.278
alumnes
d'escoles i instituts van començar ahir el curs escolar a la demarcació de Lleida.
55
mòduls prefabricats
faran d'aula en aquells centres on les instal·lacions no poden acollir tot l'alumnat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona