Societat

Clam a la Franja pel fons sanitari amb Lleida

Vint-i-quatre alcaldes i presidents comarcals de la Franja de Ponent han signat un manifest en què reclamen al govern espanyol que mantingui el fons de cohesió sanitari amb què es finança l'atenció dels residents d'Aragó als centres sanitaris de la Generalitat de Catalunya. L'alcalde de Fraga i amfitrió de la trobada d'alcaldes de dilluns passat, Miguel Luis Lapeña, ha denunciat que aquest fons s'ha anat desinflant progressivament fins a la seva pràctica extinció, cosa que ha provocat “uns enfrontaments innecessaris entre Catalunya i Aragó”.

Aquest fons estava dotat l'any 2001 amb 150 milions d'euros i servia perquè la sanitat catalana cobrés l'atenció dels veïns de la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça que van a l'Arnau de la Vilanova, el seu hospital més proper. La reducció ha estat dramàtica a partir de la crisi econòmica i per aquest any només hi ha 2,3 milions d'euros, i ja no es preveu cap partida en el pressupost de l'Estat per al 2016.

“Catalans” per salut

Lapeña ha assegurat que els problemes amb què es troben ja alguns ciutadans per ser atesos estan provocant que hi comenci a haver empadronaments a Catalunya per tenir garantida l'atenció a Lleida. A Bonansa, per exemple, el padró s'ha reduït d'un 10% per la marxa de veïns que prefereixen constar com a catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia