Educació

La Setmana de la Ciència de la UJI connecta més de 1.400 estudiants d'ESO

Terol i les seus de la UJI a Morella, Vinaròs, Sogorb, Sagunt i Vila-real acullen tallers, xerrades i mostres

Un total de 1.460 estudiants de Secundària de les demarcacions de Castelló, València i Terol participaran en les sis edicions de les jornades «Connecta amb la Ciència» de la Universitat Jaume I organitzades durant els mesos d'octubre i novembre amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Ciència.

Les jornades tenen com a objectiu promoure els estudis científics i tècnics entre l'alumnat de 4º de Secundària a través de tallers pràctics, xerrades i mostres. Les activitats previstes es realitzen a les diferents seus del programa Campus Obert amb la finalitat de facilitar l'accés als centres de Secundària.

Com a novetat, Terol s'incorpora a la celebració de «Connecta amb la Ciència», amb la realització d'activitats del 20 al 21 d'octubre de 2015, en les quals està previst que participen 150 estudiants de tres centres educatius.

El dia 23 d'octubre 50 alumnes dels IES de Morella i Vilafranca participaran en les jornades que es realitzaran a Morella i del 26 al 30 d'octubre les activitats de foment de la ciència arribaran a la Seu del Nord de l'UJI, situada a Vinaròs, on està previst la presència de 400 alumnes de centres de Vinaròs, Benicarló i Peníscola.

Durant el mes de novembre les jornades es realitzen a la Seu de l'Interior, la Seu del Camp de Morvedre i la Seu de La Plana. En concret, del 3 al 5 es realitzaran a Sogorb amb la presència de 175 alumnes de centres de Sogorb, Xèrica, Viver i Montanejos; del 9 al 13 un total de 475 estudiants de Sagunt, Port de Sagunt i Benifairó de les Valls participaran en les activitats que es realitzaran en el Port de Sagunt; i del 17 al 21 «Connecta amb la ciència» arribarà a Vila-real, estant prevista la participació de 210 estudiants de Vila-real.

El professorat dels centres participants en les jornades pot escollir entre un ampli catàleg de tallers, exposicions i xerrades en funció dels interessos de l'alumnat.

D'aquesta manera, a través de «Connecta amb la Ciència» l'UJI ofereix tallers de creació de videojocs, energia elèctrica renovable, concursos per descobrir les matemàtiques al cinema i en la televisió, tallers sobre residus sòlids urbans, nous materials d'enginyeria, aproximacions a la vida de les plantes i dels insectes, reaccions químiques, enginyeria informàtica i robòtica o alimentació, entre uns altres.

Igualment, el programa ofereix un ampli catàleg d'exposicions que va des de prototips a maquetes i plans de construcció tradicional, passant per un herbari, insectario i semillero, videojocs, apps, fotografia matemàtica o una mostra de l'evolució tecnològica.

Les jornades «Connecta amb la Ciència» compten amb el patrocini de BP Oil i la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica de la Universitat Jaume I, recolzada per la Fundació Espanyola per al Foment de la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia