Vallès Oriental

La fiscalia demana cinc anys de presó per l’amo d’una agència de viatges de Granollers acusat d’estafa

Els fets van passar entre 2010 i 2011 i van afectar una setantena de clients per viatges contractats

La fiscalia demana una pena de cinc anys de presó per a l’amo de l’agència de viatges Estivaltours, que estava situada al carrer Martí Grivé, a Granollers, acusat d’un delicte d’estafa a una setantena de clients que havien comprat a través seu viatges o bitllets d’avió.

Els fets van passar entre els anys 2010 i 2011 i van afectar una setantena de clients. La fiscalia sosté que el propietari de l’agència va “realitzar múltiples contractes de viatges i compra de bitllets d’avió que, després del pagament en efectiu o per transferència dels clients, mai van ser tramitats”. D’aquesta manera, “va obtenir un benefici econòmic indegut”, defensa la fiscalia, que també afirma que l’acusat, després de tancar l’oficina de Granollers, va continuar fent aquesta activitat col·laborant amb l’agència Estivaltours situada a Barberà, al Vallès Occidental.

A banda, la fiscalia demana una pena de multa de 3.300 euros i que l’acusat faci front a la responsabilitat civil pels imports pagats pels clients de l’agència. En total, uns 130.000 euros. Entre els imports de les persones que van ser presumptament estafades n’hi ha de petits –d’uns 200 o 300 euros– però també altres de més importants. Alguns afectats havien pagat gairebé 24.000 euros.

El judici començarà aquest dimarts a la secció vuitena de l’Audiència de Barcelona i està previst que s’allargui durant diversos dies. Estan citats com a testimonis els afectats, que són, majoritàriament, de municipis de la comarca com Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia, les Franqueses, Llinars, Cardedeu, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, la Garriga o Sant Antoni de Vilamajor. També n’hi ha de poblacions de fora, com Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Cerdanyola del Vallès i, fins i tot, un de Santander.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia