Societat

L'aiguat danya cereals, fruiters i oliveres

El sindicat Jarc-Coag en culpa al mal estat dels cursos dels rius

A part de la tragèdia d'Agramunt, l'aiguat va crear moltes dificultats a les comarques del pla de Lleida. El sector agrari va començar ahir a fer balanç dels danys. I no seran pocs, segons es va afanyar ahir a alertar el sindicat Jarc-Coag, especialment per les afectacions als camps de cereals. En un comunicat, Jarc-Coag va assenyalar el mal estat dels cursos dels rius com un dels causants de les inundacions dels camps. El sindicat va lamentar que els pagesos hagin d'assumir el cost de reparar les parcel·les, tornar a treballar la terra i replantar, ja que en la majoria dels casos l'assegurança no es farà càrrec dels desperfectes. Des de Jarc-coag es va demanar ahir a la Generalitat i al govern de l'Estat una valoració exhaustiva dels danys per poder-los compensar mínimament a través de la reducció dels mòduls de l'IRPF.

Les explotacions fruiteres i d'olivera també van resultar afectades. Al municipi garriguenc de Bovera, s'estima que s'han perdut entre el 20 i el 30% de les prop de 1.369 hectàrees d'oliveres que hi ha, segons va recollir ahir l'agència EFE.

A més del camp, als municipis també es van produir destrosses i alguns ajuntaments els van començar a quantificar ahir mateix. L'Ajuntament de Tàrrega calcula que els danys s'eleven a 80.000 euros. La crescuda sobtada del riu Ondara va causar destrosses al mobiliari urbà a prop del camp dels Escolapis, on les aigües es van endur un pont de fusta per a vianants. Vora la C-14, l'aigua es va endur la popular caseta dels ànecs. El Departament de Governació va explicar ahir que recollirà el conjunt de
danys que valorin els ens locals i estudiarà la creació d'una línia d'ajuts.

La trama viària també va resultar afectada. Durant tot el dia d'ahir tres carreteres van tenir restriccions de trànsit perquè s'havien inundat, a causa de rius i canals desbordats. L'LV-3341, entre Barbens i Bellpuig, va estar tallada a la circulació perquè una bona capa d'aigua del canal ocupava tota la superfície de la calçada, en un tram a dos quilòmetres de Barbens.

Tampoc no es va poder circular durant tot el dia a l'LV-1003 a Sant Guim de Freixenet, inundada. A l'N-141F a les Oluges es donava pas alternatiu a cada sentit de la marxa perquè en un punt l'aigua ocupava part de la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES