Amb el pilar com a bandera

Els Castellers de Barcelona tornen a descarregar el quatre de vuit amb el pilar i el pilar de set en l'actuació de les Corts

Els Castellers de Barcelona no estan per caps de setmana llargs. Com cada any, els de la camisa vermella aprofiten la festa major de les Corts per portar-hi els darrers reptes de l'any, i ahir no va ser pas cap excepció. Els objectius, però, van quedar a mitges, ja que, tot i que van fer una gran actuació, van tornar a ensopegar amb el pilar de set amb folre, que va acabar cedint quan ja tothom el donava per descarregat. Mala sort a banda, els barcelonins van tornar a demostrar que tenen un gran pilar, i ja en primera ronda van voler demostrar-ho descarregant un quatre de vuit amb l'agulla totalment parat que no va perillar en cap moment. La bona execució d'aquest castell es va repetir amb el quatre de vuit i el dos de set. El gran repte era, però, en la ronda de pilars, en què els barcelonins volien treure's l'espina de l'actuació de la Mercè i descarregar l'espadat de set. Tot feia pensar que seria així, amb un pilar que va carregar-se sense cap problema. L'enxaneta, però, va estar més de 10 segons fent l'aleta i això va afectar el pilar, que va començar a patir de valent. Van poder aguantar la baixada de l'enxaneta, i quan l'aixecador ja tocava el folre i el més difícil ja estava fet, el pilar va acabar cedint, i això va deixar a la colla un cert regust agredolç després d'una altra gran actuació dels vermells.

A plaça també hi havia els Capgrossos de Mataró, que no estan en el millor moment. Les baixes de molts castellers de tronc fan que amb els castells bàsics de vuit pateixin més del compte i que sigui complicat pujar-los dalt d'un folre. Així, ahir van haver de treballar tant el tres com el quatre de vuit que van descarregar, sobretot el quatre, que en el primer intent van haver de desmuntar abans d'entrar dosos, ja que el castell no oferia gaires garanties d'èxit. El millor dels mataronins va ser, sens dubte, el dos de vuit folrat que van alçar en segona ronda. Els de blau marí, doncs, s'han de posar les piles per afrontar els castells de nou amb vista a les actuacions per Tots Sants a Vilafranca i de final de temporada a Mataró. L'actuació per les Fires de Sant Narcís, a Girona, perd possibilitats per veure-hi un castell de nou dels Capgrossos.

Els Sagals d'Osona van completar l'actuació al barri barceloní amb el cinc de set, que en el primer intent van haver de desmuntar, el quatre de set amb el pilar i el quatre de set.

Vilaplana, de vuit

Amb la majoria de colles fent cap de setmana llarg i les del G4 preparant els reptes per a unes properes setmanes que es preveuen d'infart, la resta de les actuacions del cap de setmana van ser, si més no, descafeïnades. Cal destacar, però, la bona feina dels Xiquets de Reus diumenge al migdia, ja que van portar, per primer cop en la història, un castell de vuit a Vilaplana. Els de color avellana, després de descarregar el cinc de set, van tornar a apostar pel tres de vuit –l'havien estrenat la setmana passada en plaça pròpia–. Aquest cop, però, no es va poder completar un castell que no semblava perillar però que va cedir quan sortien dosos després d'una forta rebrincada. Els tres de set dels Xiquets del Serrallo i dels Tirallongues de Manresa van ser els millors castells de les altres colles presents en aquesta localitat del Baix Camp.

L'única de les colles capdavanteres que actuava aquest cap de setmana eren els Minyons de Terrassa, això sí, amb el format més lúdic d'una trobada cultural a l'Alcúdia, a la Ribera Alta. Els malves, però, no van voler afluixar la màquina del tot i van alçar un altre dos de vuit amb folre, castell que d'aquí a dues setmanes podria alçar-se un pis més a Girona.

ELS ALTRES RESULTATS

Palma (dissabte)
Nens del Vendrell: 5/7 (id), 4/7p, 3/7p, p5
Al·lots de Llevant: 2/7, 4/7p, 4/7, p5
Castellers de Mallorca: 5/7, 2/7, 4/7p, 2p5
L'Alcúdia (dissabte)
Castellers de la Vila de Gràcia: 4/7, 4/7p, 3/7, p5
Minyons de Terrassa: 2/8f, 4/8, 5/7, v5
Vilaplana (diumenge)
Xiquets de Reus: 5/7, 3/8 (c), 4/7p, 2p4
Xiquets del Serrallo: 3/7, 4/7, 5/6, 3p4
Tirallongues de Manresa: 2/6, 3/7, 4/6p, p5 ps
Alcanar (diumenge)
Colla Jove dels Xiquets de Tarragona: 4/7, 5/7, 3/7, 3/7p, 2/7, 3/8, v5
Cerdanyola (diumenge)
Castellers de Cerdanyola: 4/6n, 3/6n, 2/6, p4 (c)
Jove de l'Hospitalet: 3/6p, 2/6 (id), 4/6, 3/6, p4
Nois de la Torre: 4/6p, 3/6p, 276 (id), 2/6, p5
Caldes de Montbui (dilluns)
Castellers de Caldes de Montbui: 4/6p, 5/6, 3/6, 2p4
Margeners de Guissona: 5/7 (i), 3/7p, 4/7p, 4/7, p5 ps
Xics de Granollers: 5/7, 4/7p (i), 2/7, p5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.