Osona/Ripollès

Les obres de la passera del Ter a Montesquiu barren el pas als horts

Els treballs van començar al setembre i tenen un cost de 107.859,54 euros que paga la Diputació

Els veïns de Montesquiu que tenen l’hort a l’altra banda del Ter, al cantó oposat a la zona de la Pèrgola, des de fa uns dies han de fer la volta pel castell per accedir-hi. El motiu són les obres de la passera que està portant a terme la Diputació de Barcelona des de principis de setembre i que els darrers dies, amb la col·locació de les bigues de ferro de grans dimensions, han obligat a tallar el pas.

Elisenda Guillaumes, directora del Parc del Castell de Montesquiu, explicava que les primeres setmanes es va fer un treball “de taller”, on es construïen les peces de ferro que han anat casant per millorar la seguretat del pont i ara ja s’han anat soldant, per la qual cosa s’ha barrat el pas i es preveu que s’obri a finals de setmana.

Dimarts passat al matí, un dels hortolans, Jeroni Serrat, mirava des del cantó de la Pèrgola com baixava de ple el Ter. Comentava que la Diputació ha acreditat les persones que tenen hort a passar per dins del parc per accedir-hi amb el cotxe. Les autoritzacions, però, són fins a 2/4 de 3 de la tarda, perquè tanquen, i a partir de llavors han de deixar el cotxe a l’aparcament del castell i fer la resta de camí a peu. De fet, aquest recorregut, comentaven els veïns, molta gent del municipi i també de Sant Quirze el fan quan van a fer petites caminades, deia Serrat. Per accedir-hi ho han de fer a través del pont que hi ha prop de l’entrada, pugen fins al castell i fan “tota la volta” per darrere. A peu, un cop al castell, “són deu minuts”, comentava l’hortolà, i no cal fer la volta.

L’alcalde accidental de Montesquiu, Jaume Romeu (CiU), explicava, mentre conversava amb els veïns, que la passera, de ferro i formigó, que es va fer el 1983, estava “bastant malmesa”. Segons Guillaumes, hi havia una part del pont que “fimbrava” i ja en la passada legislatura, quan es van fer les obres del pont de Sant Quirze i es va desviar el trànsit per Montesquiu, es va fer la petició d’arreglar la passera que va fins al parc a la Diputació. La directora del parc afegia que “no complia” els paràmetres per “tema de càrregues” i per això s’ha reforçat, tant la passera com les bases, les quilles i els gabions. El cost, que assumeix totalment la Diputació, és de 107.957,54 euros.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia